159
Rapid test για τον κορονοϊό που γίνεται σε διαγνωστικό κέντρο | Reuters

«Οχι» από τον Τσιόδρα στα γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 18:31
Rapid test για τον κορονοϊό που γίνεται σε διαγνωστικό κέντρο
|Reuters

«Οχι» από τον Τσιόδρα στα γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 18:31

Κάθετα αντίθετος στη χρήση των νέων τεστ αντισωμάτων γνωστά και ως «rapid test», που άρχισαν να κυκλοφορούν και στην Ελλάδα για τον νέο κορονοϊο, είναι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Οπως διευκρίνισε, τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν ενδείκνυνται για αυτή τη φάση της πανδημίας και εξήγησε ότι είναι πιθανό αυτά τα τεστ να βγάλουν ψευδώς θετικό αποτέλεσμα αφού μπορεί να υπάρχει άλλος κορονοϊός και να «μπερδευτεί» το τεστ. Στην ίδια οικογένεια με τον κορονοϊό ανήκει και ο ρινοϊός του κοινού κρυολογήματος.

Παράλληλα υπάρχει επίσης περίπτωση το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό «γιατί μπορεί να είσαι στην 3η ή 4η μέρα και να μην έχουν αναπτυχθεί τα αντισώματα και να νομίζεις ότι δεν έχεις τη νόσο. Θα ελεγχθούν για την αξιοπιστία τους και θα χρησιμοποιηθούν όποτε πρέπει από την πολιτεία» όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο, το πιο ασφαλές τεστ σήμερα είναι αυτό του μοριακό ελέγχου, αφού είναι το μόνο που έχει έγκυρο αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...