306
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο μπρίφινγκ της Μ. Δευτέρας. «Δεν επιτρέπεται χαλάρωση, μην κάνουμε λάθος», τόνισε | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ούτε σκέψη για μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων το Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2020, 13:38
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο μπρίφινγκ της Μ. Δευτέρας. «Δεν επιτρέπεται χαλάρωση, μην κάνουμε λάθος», τόνισε
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ούτε σκέψη για μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων το Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2020, 13:38

Τη γενική χαλάρωση που αναμένεται να επικρατήσει την Κυριακή του Πάσχα προσπαθεί να προλάβει η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού.

«Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, για να γιορτάσουμε μαζί. Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορονοϊού και ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα, όλοι μαζί, όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, για να επαναλάβει:

«Θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όσα χτίζαμε τις προηγούμενες εβδομάδες, θα ήταν λάθος να παρασυρθούμε από την άνοιξη».

Στο ερώτημα πώς θα διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνουν τέτοιου είδους μαζώξεις γύρω από οικογενειακά τραπέζια και σούβλες, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αρκέστηκε να πει πως «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε ότι ελέγχονται όλοι οι οδικοί άξονες που οδηγούν από και προς τα αστικά κέντρα, οι παλιές και νέες Εθνικές Οδοί, παράδρομοι αυτών και περιφερειακοί οδοί, σταθμοί ΚΤΕΛ και τρένων, λιμάνια, πορθμεία και αεροδρόμια.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς Ρομά, σε προσφυγικές και μεταναστευτικές δομές, αλλά και για ειδικές ομάδες, αστέγους και εξαρτημένους.

Οσο για τις εικόνες που λόγω καλού καιρού παρατηρήθηκαν σε πολλά παραλιακά μέτωπα, θέλησε να επισημάνει ότι είναι άλλο η σωματική άσκηση κοντά στο σπίτι και άλλο ο συνωστισμός σε παραλιακούς δρόμους.

«Ετοιμαζόμαστε για επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί. Το μόνο βέβαιο ότι όσο πιο πιστά πειθαρχούμε, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η σταδιακή και μακρόσυρτη επιστροφή», επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο κ. Πέτσας.

Αναφορά έκανε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και στα απαράδεκτα περιστατικά με τη Θεία Κοινωνία από την πίσω πόρτα ιερών ναών και τη θεία λειτουργία παρουσία τοπικών αρχόντων σε Κουκάκι και Κέρκυρα αντίστοιχα, υπογραμμίζοντας πως οι εν λόγω ιερείς παραβιάζουν τους νόμους για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...