727
Ο Αλέξης Τσίπρας με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος Νέων και το τρόπαιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μαξίμου | Twitter

Οταν ο Τσίπρας φόρεσε τη γαλανόλευκη της «χρυσής» Εθνικής Νέων

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 12:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/07/2017, 19:00
Ο Αλέξης Τσίπρας με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος Νέων και το τρόπαιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μαξίμου
|Twitter

Οταν ο Τσίπρας φόρεσε τη γαλανόλευκη της «χρυσής» Εθνικής Νέων

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 12:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/07/2017, 19:00

Θερμή υποδοχή στους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής Νέων Ανδρών που κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ, επεφύλαξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι αθλητές της Εθνικής δώρισαν στον Πρωθυπουργό  μία μπάλα και μία φανέλα της Εθνικής με τις υπογραφές τους.

tsiprasbasket
Ο Αλέξης Τσίπρας σε πελάγη ευτυχίας με τη φανέλα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης (ΑΠΕ-ΜΠΕ Συμελα Παντζαρτζή)

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός δεν δίστασε να φορέσει τη γαλανόλευκη (που έφερε το όνομα του Κόνιαρη, ενός εκ των πολυτιμότερων παικτών της Εθνικής στη διοργάνωση), ποζάροντας γεμάτος περηφάνεια μαζί με τους καλοθοσφαιριστές μπροστά στις κάμερες.

Τη «χρυσή» ομάδα συνόδευαν στο Μαξίμου ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Παρών στη συνάντηση και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Αμέσως μετά οι Πρωταθλητές Ευρώπης έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

231565
Το Κύπελλο των Πρωταθλητών Ευρώπης δέσποζε στο χώρο υποδοχής των «χρυσών» παιδιών της Εθνικής (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους αθλητές της Εθνικής πως  είναι και ο ίδιος της γενιάς που έμαθε το μπάσκετ το ’87, με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φασούλα και τα άλλα παιδιά και πως τότε σε κάθε σχολείο φτιάχτηκε και μία μπασκέτα και όλοι έπαιρναν μια πορτοκαλί μπάλα για να σουτάρουν.

«Η δική σας επιτυχία επιβεβαιώνει ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που παραμένει στην ψυχή και την καρδιά όλων των Ελλήνων, μας κάνατε περήφανους», είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους παίκτες. Στη συνέχεια συνομίλησε μαζί τους για το πού παίζει ο καθένας τους, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να βρούμε έναν τρόπο -επειδή σε συλλογικό επίπεδο έχουμε υψηλού επιπέδου μπάσκετ- η νέα φουρνιά των μεγάλων αυτών αθλητών, τα νέα παιδιά, η νέα γενιά των ελλήνων αθλητών να παίρνει χρόνο συμμετοχής στις ομάδες».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να δίνεται χρόνος συμμετοχής και συνολική παρουσία στις δωδεκάδες των ομάδων στους έλληνες παίκτες, o κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νεαρούς αθλητές και τις ομάδες τους. «Να μας δώσετε, όμως», τούς είπε, «κι άλλες χαρές τέτοιες σε επίπεδο εθνικής ομάδας, γιατί είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι που κάνουν επιτυχίες σε επίπεδο εθνικής νέων, μετά προχωρούν και γίνονται αθλητές διακεκριμένοι». Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να κάνει σχόλιο για το παιχνίδι της Εθνικής στον τελικό με αντίπαλο το Ισραήλ, λέγοντάς τους  ότι είχαν ψυχή και έπαιξαν σύγχρονο μπάσκετ.

Αργότερα οι θριαμβευτές πέρασαν από το Προεδρικό Μέγαρο όπου έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

231595
Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλά στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Νέων (INTIMENEWS)

Ακολούθησαν συναντήσεις τους με τους πολιτικούς αρχηγούς. Επισκέφτηκαν, για παράδειγμα, τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς όπου έγιναν δεκτοί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

231831

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη τους αθλητές, το προπονητικό επιτελείο και όλους όσοι εργάστηκαν για να έρθει ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ.

«Είμαι υπερήφανος ως Ελληνας για την επιτυχία σας», είπε για να συνεχίσει: «Θέλω να σας συγχαρώ πραγματικά, γιατί είστε άξιοι συνεχιστές μιας παράδοσης, που πηγαίνει πίσω πάνω από 30 χρόνια».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται επιτυχίες όπως το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Εθνική Ομάδα Νέων. «Δεν έχουμε πολλές επιτυχίες τελευταία ως χώρα. Πάντοτε, οι επιτυχίες στον αθλητισμό έχουν ένα μεγάλο καλό: Μας ενώνουν όλους. Και αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε ως χώρα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το μπάσκετ «ταυτισμένο απόλυτα με την Ελλάδα και με την αθλητική μας παράδοση» και πρόσθεσε: «Έχουμε αποδείξει μας ταιριάζει πολύ ως λαός. Εάν αναλογιστεί κανείς τι έχουμε πετύχει τα τελευταία 30 χρόνια, για το μέγεθος της Ελλάδας αλλά και για τα κονδύλια που έχουμε διαθέσιμα – όχι μόνο σε επίπεδο επαγγελματικού αλλά και σε επίπεδο ερασιτεχνικού μπάσκετ – αντιλαμβάνεται την τρομερή επιτυχία μας».

Ακολούθως την εθνική Νέων επισκέφτηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Είχαμε τόση μεγάλη ανάγκη να χαμογελάσουμε και να αισθανθούμε εθνικά υπερήφανοι. Να αισθανθούμε ότι “η Ελλάδα μπορεί” με συλλογική δουλειά και προσπάθεια. Συγχαρητήρια όχι μόνο στους παίκτες αλλά σε όλο το team. Χρειάζεται η αμέριστη στήριξη της Πολιτείας.  Οι παίκτες να αξιοποιηθούν από τις ομάδες. Να είναι η αρχή της επιτυχίας», είπε η κυρία Γεννηματά.

231751

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...