367
Ράιαν Γκόσλινγκ και Εμα Στόουν στο πολλά υποσχόμενο «La La Land» του Σαζέλ | Facebook/LaLaLand

Η μάχη για τα Οσκαρ είναι ανάμεσα στον έρωτα και στον πόλεμο

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2016, 19:42
Ράιαν Γκόσλινγκ και Εμα Στόουν στο πολλά υποσχόμενο «La La Land» του Σαζέλ
|Facebook/LaLaLand

Η μάχη για τα Οσκαρ είναι ανάμεσα στον έρωτα και στον πόλεμο

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2016, 19:42

Απομένει αρκετός καιρός για την επόμενη απονομή των Οσκαρ –θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2017 και οικοδεσπότης τους θα είναι ο παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ (με εντυπωσιακά χαμηλή αμοιβή. Ομως σημαντικές απονομές που προηγούνται χρονικά, όπως τα βραβεία της Ενωσης Αμερικανών Κριτικών, καθώς και οι Χρυσές Σφαίρες, δίνουν στίγμα για τις ταινίες που θα φύγουν με τα περισσότερα χρυσά αγαλματάκια.

Οι περισσότεροι προεξοφλούν έναν οσκαρικό θρίαμβο του μιούζικαλ «La La Land», της νέας ταινίας του Ντάμιεν Σαζέλ, που συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία μιας μεγάλης εμπορικής επιτυχίας αλλά και τις προδιαγραφές για οσκαρικές νίκες.

Πρωταγωνιστές η Εμα Στόουν και ο Ράιαν Γκόσλινγκ, με την πρώτη να υποδύεται μια ανερχόμενη ηθοποιό και τον δεύτερο έναν τζαζ πιανίστα που την ερωτεύεται.

Η ταινία ενθουσίασε στο Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου προβλήθηκε για πρώτη φορά, και απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Για την 74η απονομή των Χρυσών Σφαιρών, στις 8 Ιανουαρίου 2017, το μιούζικαλ είναι υποψήφιο σε επτά κατηγορίες, ενώ η Ενωση Αμερικανών Κριτικών του χάρισε οκτώ βραβεία!

Και ενώ όλα δείχνουν πως το 2017 θα είναι η χρονιά του μιούζικαλ, η «Δουνκέρκη» του Κρίστοφερ Νόλαν ίσως είναι το αντίπαλο δέος στα Οσκαρ. Πρόκειται για ένα ιστορικό δράμα, μια κομβική στιγμή στην αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ιστορία της ταινίας βασίζεται στην «Επιχείρηση Ντιναμό», την αποστολή διάσωσης 198.000 βρετανών και 140.000 γάλλων και βέλγων στρατιωτών, που είχαν αποκοπεί από τις μονάδες τους και περικυκλώθηκαν από τους Ναζί στη βόρεια Γαλλία την άνοιξη του 1940.

Τα γυρίσματά της έγιναν στη… Δουνκέρκη, κοντά στα βελγικά σύνορα, και συνεχίστηκαν σε Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία και Λος Αντζελες. Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Τομ Χάρντι, Κένεθ Μπράνα και Μαρκ Ρίλανς, θα βγει στις αίθουσες τον Ιούλιο του 2017.  Σειρά από φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν κατά τα γυρίσματα και δημοσιεύτηκαν το περασμένο καλοκαίρι στη Daily Mail, μαρτυρούν την εντυπωσιακή αναπαράσταστη της εποχής με πλήθος κομπάρσων.

Το πρώτο της τρέιλερ, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο, κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ το δεύτερο, που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, προετοιμάζει για μία -ακόμα- επική ταινία δια χειρός Νόλαν. Μετά την τριλογία του «Σκοτεινού Ιππότη» και τη μεγάλη επιτυχία των «Inception» και «Insterstellar» δεν είναι απίθανο ο βρετανός σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος να «σκοράρει» στα φετινά βραβεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...