293
Σε δηλώσεις του στο CNN ο Tζέικ Σάλιβαν σημείωσε ότι «παρακολουθούμε στενά αν η Κίνα προσφέρει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είτε υλική είτε οικονομική βοήθεια στη Ρωσία», χωρίς να κρύψει ότι «πρόκειται για ένα θέμα που μας προκαλεί ανησυχία». | CNN

Οργισμένο το Πεκίνο: Fake news των Αμερικανών ότι μας ζήτησε βοήθεια ο Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2022, 11:22
Σε δηλώσεις του στο CNN ο Tζέικ Σάλιβαν σημείωσε ότι «παρακολουθούμε στενά αν η Κίνα προσφέρει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είτε υλική είτε οικονομική βοήθεια στη Ρωσία», χωρίς να κρύψει ότι «πρόκειται για ένα θέμα που μας προκαλεί ανησυχία».
|CNN

Οργισμένο το Πεκίνο: Fake news των Αμερικανών ότι μας ζήτησε βοήθεια ο Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2022, 11:22

Την οργισμένη αντίδραση της Κίνας προκάλεσαν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από το Πεκίνο στρατιωτική και οικονομική βοήθεια για την εισβολή στην Ουκρανία.

Επικαλούμενοι την Κυριακή ανώνυμες πηγές, οι Νew York Times ανέφεραν σε δημοσίευμά τους ότι η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα να της προσφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό για τον πόλεμο και οικονομική βοήθεια, προκειμένου να παρακάμψει τις διεθνείς κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιζιάν, ήταν ωστόσο σαφής: «Τον τελευταίο καιρό οι ΗΠΑ διαδίδουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις εναντίον της Κίνας», αρκέστηκε να πει, κληθείς να σχολιάσει τις ανωτέρω πληροφορίες, οι οποίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας λίγο πριν από τη συνάντηση στη Ρώμη του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, με τον Γιανγκ Ζιετσί, τον πιο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, αρμόδιο για τη διπλωματία.

Οι δύο αξιωματούχοι και οι ομάδες τους «θα συζητήσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διαχείριση του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο χωρών μας και θα συζητήσουν τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», ανέφερε σχετικά η Εμιλι Χορν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

«Παρακολουθούμε στενά αν η Κίνα προσφέρει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είτε υλική είτε οικονομική βοήθεια στη Ρωσία» δήλωσε στο CNN την Κυριακή ο Τζέικ Σάλιβαν, χωρίς να κρύψει ότι «πρόκειται για ένα θέμα που μας προκαλεί ανησυχία».

«Ενημερώσαμε –τόνισε– το Πεκίνο ότι δεν θα παραμείνουμε αδρανείς και ότι δεν θα αφήσουμε καμία χώρα να αντισταθμίσει τις απώλειες που θα υποστεί η Ρωσία λόγω των οικονομικών κυρώσεων» που της επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, και σε κάθε περίπτωση, «θα υπάρξουν επιπτώσεις αν διαπιστωθούν ενέργειες με στόχο την παράκαμψη των κυρώσεων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...