200
| REUTERS/U.S. Air Force photo/Randy Gon/Handout

Οι Γερμανοί αγοράζουν αμερικανικά F-35

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2022, 08:59
|REUTERS/U.S. Air Force photo/Randy Gon/Handout

Οι Γερμανοί αγοράζουν αμερικανικά F-35

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2022, 08:59

Eτοιμη να αγοράσει αμερικανικά μαχητικά F-35 είναι η Γερμανία, στο πλαίσιο του νέου εξοπλιστικού της προγράμματος, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο.

Τα αμερικανικά F-35 θα αντικαταστήσουν στη γερμανική Πολεμική Αεροπορία τα Tornado που είχαν τεθεί σε υπηρεσία πριν από 40 και πλέον χρόνια, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ότι θα αντικαθιστούσε τα Tornado παρουσιάζοντας τους προγραμματικούς στόχους της τον Σεπτέμβριο. Πάντα σύμφωνα με τις πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου, το Βερολίνο σχεδιάζει να αγοράσει περίπου 35 τέτοια μαχητικά πέμπτης γενιάς.

Τον περασμένο μήνα, στη σκιά των εξελίξεων με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της χώρας του, σε ποσοστό άνω του 2% του ΑΕΠ (όπως αξίωνε το ΝΑΤΟ). Το ποσό για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Γερμανίας θα ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Σολτς.

Το Βερολίνο δεν συμμερίζεται την ανησυχία του Παρισιού ότι η απόκτηση των F-35 θα πλήξει το σχέδιο παραγωγής του νέου ευρωπαϊκού μαχητικού επόμενης γενιάς, του λεγόμενου FCAS (Future Combat Air System).

Οπως άλλωστε επισήμαιναν για το αεροσκάφος της Lockheed Martin, και άλλοι ευρωπαίοι εταίροι της Γερμανίας στο NATO ήδη χρησιμοποιούν τα F-35, άρα θα υπάρχει διαλειτουργικότητα και δυνατότητα «συνεργειών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...