249
Ο Πύρρος Δήμας στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων το 2014 | INTIMEnews

Οργή Πύρρου για την αρπαγή των περιουσιών των ομογενών στη Χειμάρρα

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 14:59
Ο Πύρρος Δήμας στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων το 2014
|INTIMEnews

Οργή Πύρρου για την αρπαγή των περιουσιών των ομογενών στη Χειμάρρα

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 14:59

Την απόφαση των Τιράνων για τον σφετερισμό των περιουσιών των ελλήνων ομογενών της Βορείου Ηπείρου καταγγέλλει ο Πύρρος Δήμας ζητώντας από την αλβανική κυβέρνηση την ανάκλησή της έστω και την ύστατη στιγμή.

Σε ανάρτησή του στο Facebook το «λιοντάρι της Χειμάρρας» στηλιτεύει τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του αλβανικού κράτους σε βάρος των συντιοπιτών του στην ιδιαίτερή του πατρίδα και ταυτόχρονα καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πρέξει ό,τι απαιτείται ώστε να σταματήσουν τέτοιου είδους πρακτικές και πολιτικές από την κυβέρνηση Ράμα.

Αναλυτικά η αγωνιώδης έκκληση του Πύρρου όπως «ανέβηκε» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου και την αγανάκτησή μου για τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του Αλβανικού Κράτους εναντίον των δίκαιων, των συμφερόντων και των περιουσιών των συμπατριωτών και συντοπιτών μου στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, την Χειμάρρα.
Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες των απανταχού Βορειοηπειρωτών, και καλούμε την Κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει έστω την ύστατη στιγμή την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να αποσύρει το σχετικό Νομοσχέδιο, που στην ουσία απαλλοτριώνουν περιουσίες που αποδεδειγμένα βάσει χαρτών ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει δια της διπλωματικής οδού τα δέοντα ώστε να καταστήσει σαφές προς την αλβανική πλευρά ότι παρόμοιες πρακτικές και πολιτικές εις βάρος Ελλήνων της γηγενούς μειονότητας στη γείτονα δεν θα γίνουν ανεκτές.
Εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στον αγώνα για τα δικαιώματά μας έτσι όπως αυτά προστατεύονται από το εθνικό και διεθνές δίκαιο.