522
Οι δύο κατηγορούμενοι ενώ οδηγούνται στο δικαστήριο | ΙΝΤΙΜΕnews

Ισόβια και 15 χρόνια στους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2020, 12:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/05/2020, 17:30
Οι δύο κατηγορούμενοι ενώ οδηγούνται στο δικαστήριο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ισόβια και 15 χρόνια στους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2020, 12:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/05/2020, 17:30

Ποινή ισόβιας κάθειρξης για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και ποινή κάθειρξης 15 ετών για την κατηγορία του ομαδικού βιασμού, επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη.

Επειτα από μία επίπονη για την οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη διαδικασία, το δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση του για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας, μετά βιασμού, της άτυχης φοιτήτριας, τον Νοέμβριο του 2018 στους Πεύκους, στη Ρόδο.

Οι δύο κατηγορούμενοι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάι, δεν σταμάτησαν να αλληλοκατηγορούνται για το στυγερό έγκλημα, ρίχνοντας ο ένας το φταίξιμο στον άλλον, και το μεσημέρι της Παρασκευής άκουσαν  την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Ομόφωνα ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση, από κοινού!

Αμφότεροι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους.

Κατά την είσοδό της στη δικαστική αίθουσα η εισαγγελέας της έδρας χειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου

Παρά τις προσπάθειες των συνηγόρων υπεράσπισης, η εισαγγελέας της έδρας, Αριστοτελία Δόγκα, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον ροδίτη Μανώλη Κούκουρα και τον αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενό του, Αλέξανδρο Λουτσάι.

Κατά περίπτωση οι δύο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την  πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Κατά την αγόρευση της συνήγορου του Κούκουρα για την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, η μάνα της Ελένης δεν άντεξε και ξέσπασε:

«Δεν γυρνάει πίσω το παιδί μου. Ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου».

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη (φωτογραφίες πάνω και κάτω)  αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας, εν μέσω χειροκροτημάτων από τον κόσμο στο ακροατήριο.

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό», υπογράμμισε από την πλευρά της η εισαγγελέας της έδρας, καθώς όπως είπε, οι  δύο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά και συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη.

«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε, δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη», «ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν», πρόσθεσε κάνοντας λόγο για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που «τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν».

Η εισαγγελέας της έδρας, υπενθυμίζεται, είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορουμένων για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από κοινού, ενώ παράλληλα προανήγγειλε ότι θα ζητήσει να σταλούν τα πρακτικά της δίκης σε εισαγγελέα προκειμένου να ελεγχθούν για ψευδή κατάθεση και απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης  άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον των κατηγορουμένων.

Η τοποθέτηση της εισαγγελέως Αριστοτελίας Δόγκα επί της υπόθεσης προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο και δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις στον νομικό -και όχι μόνο- κόσμο.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων κ. Βερβεσός διαμαρτυρήθηκε εντόνως υποστηρίζοντας ότι οι εκφράσεις της εισαγγελέως «προσβάλλουν ευθέως και συλλήβδην όλους τους δικηγόρους», ενώ ακολούθησε και πολιτική κόντρα με αφορμή το σχόλιο του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσου για την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...