420
Ο Κώστας Μπακογιάννης στο άνοιγμα του σιντριβανιού. «Δεν ήταν εγκαίνια, ούτε φιέστα» λέει | George Vitsaras / SOOC

Mea culpa από τον Μπακογιάννη για τη φιέστα στην Ομόνοια εν μέσω πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2020, 11:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/05/2020, 13:26
Ο Κώστας Μπακογιάννης στο άνοιγμα του σιντριβανιού. «Δεν ήταν εγκαίνια, ούτε φιέστα» λέει
| George Vitsaras / SOOC

Mea culpa από τον Μπακογιάννη για τη φιέστα στην Ομόνοια εν μέσω πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2020, 11:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/05/2020, 13:26

Ηταν μια λαμπρή γιορτή στην καρδιά της Αθήνας (εδώ), αλλά ήταν και μια γιορτή σε λάθος χρόνο.

Εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και ενώ από την κυβέρνηση γίνονται συνεχώς συστάσεις για την αποφυγή του συγχρωτισμού και για τήρηση των αποστάσεων –και ενώ υπάρχει και πολιτικό ζήτημα με το τι συμβαίνει στις πλατείες– ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αποφάσισε να εγκαινιάσει το βράδυ της Πέμπτης τη νέα πλατεία της Ομόνοιας.

Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθεί πάρα πολύς κόσμος, χωρίς φυσικά να τηρείται κάποιο μέτρο προστασίας από την Covid-19. Δικαιολογημένα ο κ. Μπακογιάννης έγινε αντικείμενο κριτικής για αυτήν την πρωτοβουλία του.

Την Παρασκευή, με έναν τρόπο απολογήθηκε. Το έκανε αναρτώντας ένα βίντεο από το σιντριβάνι. «Τα άκουσα κανονικά. Και όταν τα ακούς, δεν κρύβεσαι, συζητάς και παραδέχεσαι το λάθος», ήταν το μήνυμά του, μολονότι επέμεινε ότι ούτε «φιέστα» υπήρξε ούτε «εγκαίνια» και ότι ο ίδιος παρέστη μόνο για λίγα λεπτά χωρίς να κάνει δηλώσεις και ομιλίες…

Συγκεκριμένα ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Καλημέρα, από χθες το βράδυ διαβάζω και ακούω πολλά εύλογα και δικαιολογημένα σχόλια για το άνοιγμα της Ομόνοιας. Και σκέφτομαι τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά. Να πούμε λίγο τι έγινε. Προφανώς δεν γίναν εγκαίνια, προφανώς δεν έγινε καμία φιέστα, δεν κάναμε ομιλίες, δεν κάναμε δηλώσεις. Εγώ ο ίδιος ήρθα για λίγα λεπτά, ίσα ίσα για να δω το σιντριβάνι να ανοίγει. Και η δημοτική αστυνομία ήταν εδώ. Μάλιστα με μεγάφωνα ζητούσε από τον κόσμο να κρατήσει μέτρα κοινωνικών αποστάσεων. Εχοντας πει όλα αυτά, κάναμε λάθος. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος γιατί δεν προβλέψαμε ότι όταν ανοίγει η νέα Ομόνοια, όταν περνάνε χιλιάδες Αθηναίοι κάθε μέρα, είναι λογικό να μαζευτεί αυθόρμητα πολύς κόσμος. Εγώ ένα πράγμα θέλω να ευχηθώ, να ‘μαστε όλοι καλά, να περάσει το κακό και να είναι στο μέλλον η Ομόνοια ένας τόπος πολλών ασφαλών και χαρούμενων συνωστισμών».

Τα άκουσα κανονικά. Και όταν τα ακούς, δεν κρύβεσαι, συζητάς και παραδέχεσαι το λάθος.

Geplaatst door Κώστας Μπακογιάννης op Vrijdag 15 mei 2020

Παρά την απολογία του πάντως, ο κ. Μπακογιάννης δεν απέφυγε τα πυρά για την ομολογημένη αμέλεια. Χαρακτηριστικό το tweet του Ανδρέα Λοβέρδου, βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργού.

Ο δε Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε: «Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Όταν η ΝΔ κάνει εγκαίνια στην πλατεία Ομονοίας με συνωστισμό και κάμερες, είναι όλα καλά. Όταν οι νέοι βρίσκονται στις πλατείες, η κυβέρνηση τους στέλνει τα ΜΑΤ».

Ηδη από το βράδυ των εγκαινίων, που κατά τον κ. Μπακογιάννη δεν ήταν εγκαίνια, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει να σχολιάσει δηκτικά: «Φαίνεται τελικά ότι ο κορονοϊος κολλάει στην Αγία Παρασκευή, κολλάει στην Κυψέλη, αλλά όχι έξω από το Μαξίμου και στην Ομόνοια όταν είναι για φιέστα. Ολο και κάτι καινούργιο μαθαίνουμε για την πανδημία…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...