267
Αγοραστική κίνηση στην Πάτρα ύστερα από την πρόσφατη επανεκκίνηση του λιανεμπορίου | Intime

Ολοταχώς για lockdown τύπου Μαρτίου σε Πάτρα και Χαλκίδα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 5 Φεβρουαρίου 2021, 15:22
Αγοραστική κίνηση στην Πάτρα ύστερα από την πρόσφατη επανεκκίνηση του λιανεμπορίου
|Intime

Ολοταχώς για lockdown τύπου Μαρτίου σε Πάτρα και Χαλκίδα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 5 Φεβρουαρίου 2021, 15:22

Εξαιρετικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα τύπου Μαρτίου αναμένεται να ισχύσουν από το πρωί του Σαββάτου σε Πάτρα και Χαλκίδα, ίσως και στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου στην Κρήτη, καθώς η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό στην Πολιτική Προστασία.

Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά, θα υπάρχει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας και υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν τα σχολεία σε αυτές τις περιοχές και να λειτουργήσουν μόνο με τηλεκπαίδευση.

Oπως επισημαίνουν οι λοιμωξιολόγοι, είναι μεγάλη η διασπορά του ιού και στις δύο περιοχές, καθώς υπάρχουν κρούσματα σε σχολεία, σούπερ μάρκετ, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, ακόμα και στα νοσοκομεία.

Αλλωστε, το πρωί της Παρασκευής στην Πάτρα μετέβη ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε τα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Τον κ. Κωτσιόπουλο συνόδευαν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος και Θεοκλής Ζαούτης.

Η επίσκεψή τους στα δύο νοσοκομεία αφορά την προετοιμασία του συστήματος υγείας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην πόλη.

Οι λοιμωξιολόγοι στην Πάτρα κάνουν λόγο για μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, με τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού να πολιορκεί την περιοχή.

Τη Δευτέρα μάλιστα η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είχε ανακοινώσει ότι 11 υγειονομικοί από το Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας είχαν τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού (εδώ).

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην αχαϊκή πρωτεύουσα βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στέλνοντας τη Δευτέρα μήνυμα και για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και την απαγόρευση πραγματοποίησής τους.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6 μ.μ. από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...