283
Σε αυτές τις θέσεις θα καθίσουν προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες, καθώς και άνθρωποι του πνεύματος | delphiforum.gr

Ολα είναι έτοιμα για το τρίτο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 17:18
Σε αυτές τις θέσεις θα καθίσουν προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες, καθώς και άνθρωποι του πνεύματος
|delphiforum.gr

Ολα είναι έτοιμα για το τρίτο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 17:18

Εντυπωσιακό, από όλες τις απόψεις, είναι το πρόγραμμα του τρίτου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά.

Το Φόρουμ ξεκινά την Πέμπτη 1η Μαρτίου στους Δελφούς, με περισσότερους από 400 ομιλητές από όλο τον κόσμο και περίπου 60 καίρια θέματα να αναλύονται διεξοδικά, με στόχο τη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής της χώρας, της περιοχής μας, και τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Το τετραήμερο διεθνούς εμβέλειας συνέδριο που διεξάγεται περιλαμβάνει φέτος εντυπωσιακό κατάλογο συμμετεχόντων  — περισσότερους από 1.000 – μεταξύ των οποίων σημαντικές προσωπικότητες από την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, την Πολιτική, τα Πανεπιστήμια αλλά και εκπροσώπους από τη διπλωματική και δημοσιογραφική κοινότητα. Στις 2 Μαρτίου θα απευθύνει ομιλία στους συνέδρους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Παρών» θα δηλώσουν, επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, πλήθος εκπροσώπων του εγχώριου πολιτικού στερεώματος, στελέχη της Ε.Ε., της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, αλλά και ακαδημαϊκοί από χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία και από τη Μέση Ανατολή. Στις ενότητες θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από τα εγκυρότερα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, αλλά και  περισσότερες από 12 δεξαμενές σκέψεις (think tanks) από Η.Π.Α., Ευρώπη, Ρωσία και Κίνα.

Στο Οικονομικό Φόρουμ θα συζητηθούν καίρια ζητήματα του καιρού μας. Από τις αλλαγές στη διεθνή γεωπολιτική ισορροπία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έως τα μεταρρυθμιστικά διλήμματα και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας, την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, θέματα ενέργειας, διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, το στοίχημα των νέων τεχνολογιών, αλλά και θέματα τουρισμού και εξωστρέφειας επιχειρήσεων.

 

 

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές, καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο Delphi Economic Forum, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr ή τη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/delphiforum.