417
| INTIMEnews

Οικονόμου: Τα μέτρα αποδίδουν – Υπερδεκαπλασιάστηκαν τα ραντεβού εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 13:25

Οικονόμου: Τα μέτρα αποδίδουν – Υπερδεκαπλασιάστηκαν τα ραντεβού εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 13:25

Για υπερδεκαπλασιασμό των ραντεβού εμβολιασμού από τότε που τέθηκαν σε εφαρμογή τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία (συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τους άνω των 60 ετών που ψηφίστηκε την Τετάρτη) μίλησε στο briefing της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, παραπέμποντας ταυτόχρονα και στην αναφορά του Πρωθυπουργού την Τετάρτη στη Βουλή για την επίσπευση της τρίτης δόσης.

Κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ελήφθη η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60, επικαλούμενος για μία ακόμη φορά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την ηλικιακή ομάδα που διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο και σημειώνοντας την ανησυχία που υπάρχει για τη μετάλλαξη Ομικρον. Οπως είπε, εννέα στους δέκα Ελληνες που πεθαίνουν σήμερα από τον ιό είναι άνω των 60 ετών, ενώ επτά στους δέκα διασωληνωμένους στις ΜΕΘ ανήκουν στην ίδια κατηγορία, όταν πάνω από οκτώ στους δέκα δεν έχουν εμβολιαστεί.

Το μέτρο, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δεν έχει ούτε τιμωρητικό ούτε, πολύ περισσότερο, εισπρακτικό χαρακτήρα, τόνισε. Στόχος μας, είπε, είναι να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας ώστε και οι ίδιοι να θωρακιστούν και να προστατευθεί η δημόσια υγεία, είπε, και τόνισε πως πρόκειται για ένα αντίτιμο υγείας προκειμένου να δοθεί μια έσχατη ώθηση στους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών να λάβουν τη σωστή απόφαση.

Και ήδη, τόνισε, παρατηρείται σημαντική αύξηση των ραντεβού μετά την ανακοίνωση των μέτρων, με υπερδεκαπλασιασμό τους.

Η κυβέρνηση, συνέχισε ο κ. Οικονόμου, μετατρέπει το οικονομικό πλεονέκτημα σε κοινωνικό κεκτημένο. Το όφελος από την ανάπτυξη μεταφέρεται απευθείας στην κοινωνία και σε εκείνους που χρειάζονται υποστήριξη, αλλά και ως ηθική επιβράβευση στους υγειονομικούς, σημείωσε και αναφέρθηκε στην τροπολογία που ψηφίστηκε χθες και προβλέπει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος και στους ανασφάλιστους υπερήλικες. Η ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος του μήνα.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος, αφού επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που προωθείται με στόχο να ψηφιστεί μέσα στον Ιανουάριο και ανέλυσε τις οκτώ μεγάλες αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο αυτό.

Οπως εξάλλου υπογράμμισε, η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη και την αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων και αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η τακτική χρηματοδότηση από την επόμενη χρονιά, με ειδική αναφορά στα νέα κριτήρια.

Ο Γιάννης Οικονόμου έκλεισε με αναφορά στην εκδήλωση για τα 166 νέα προγράμματα σπουδών για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο που διοργανώνει απόψε το υπουργείο Παιδείας – εκδήλωση στην οποία θα παραστεί και θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...