252
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικονόμου: Φρικτοί λαϊκισμοί του ΣΥΡΙΖΑ – «Πλημμύρισε ένα σχολείο; Φταίει η κυβέρνηση»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 17:23
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικονόμου: Φρικτοί λαϊκισμοί του ΣΥΡΙΖΑ – «Πλημμύρισε ένα σχολείο; Φταίει η κυβέρνηση»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 17:23

Συνήθως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δεν απαντά στα όσα σχολιάζει καθημερινά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος –είναι και πολλά και πολύ «χαμηλής» πολιτικής. Ομως την Πέμπτη, η προσπάθεια του κ. Ηλιόπουλου να πάρει ένα περιστατικό –αυτό που συνέβη με τις πλημμύρες στο σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας– και να το αναγάγει σε μια πολεμική κατά της αξιολόγησης, δεν έμεινε αναπάντητη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει σε κάθε φυσικό φαινόμενο μια ευκαιρία αντιπολίτευσης. Με φρικτούς λαϊκισμούς και ευφυολογήματα, ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει: “Πλημμύρισε ένα σχολείο; Φταίει η κυβέρνηση“. Και με την ευκαιρία, “όχι στην αξιολόγηση” και πάλι “όχι στην ελληνογαλλική συμφωνία”. Αυτός ήταν πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν αλλάζει.

»Στα σοβαρά τώρα. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και φυσικά την ταλαιπωρία των πολιτών από ένα φαινόμενο πολύ μεγάλης έντασης, όπως έχουν προειδοποιήσει οι επιστήμονες. Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία σπεύδουν να βοηθήσουν, το 112 έχει ενεργοποιηθεί και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας συντονίζει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές, δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες».

Νωρίτερα, ο κ. Ηλιόπουλος είχε αναφέρει σε ανάρτησή του ότι η εικόνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τα παιδιά να απομακρύνονται από την τάξη πάνω σε μια αυτοσχέδια γέφυρα, προκαλεί θυμό.

«Οσο για την κυρία Κεραμέως, θα συνεχίσει να μιλάει για αξιολόγηση σχολικών μονάδων, αδυνατώντας να κατανοήσει ότι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν ήδη αξιολογήσει την ίδια ως τη χειρότερη και πιο αδιάφορη για τα πραγματικά προβλήματα υπουργό Παιδείας της Μεταπολίτευσης», σχολίασε επίσης ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News