618
| InTime News / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης στους πολίτες

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2022, 12:00
|InTime News / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης στους πολίτες

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2022, 12:00

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης των πολιτών, υπό την προϋπόθεση της διατήρησης της δημοσιονομικής σταθερότητας, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής, δεδομένου ότι «η προσπάθεια αντιμετώπισης της εισαγόμενης ακρίβειας είναι καθημερινή και δυναμική».

Αυτή τη στιγμή «έχουμε το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ», το οποίο «ήδη έχει αρχίσει και μορφοποιείται», ανέφερε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον Τ/Σ ΣΚΑΪ. Επειτα «έχουμε όλη την πολιτική του προηγούμενου διαστήματος, που έχει φτιάξει αναχώματα απέναντι στην επίθεση της ακρίβειας, με τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης από το 2023, την αύξηση κρίσιμων επιδομάτων για σημαντικά κομμάτια του πληθυσμού, την πολιτική για το ρεύμα –το δεύτερο φθηνότερο ρεύμα είχε το Σεπτέμβριο για τον καταναλωτή η χώρα μας», πρόσθεσε, ενώ τόνισε:

«Κάθε δυνατότητα καινούργια που υπάρχει, έχει αποδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δεν την αφήνουμε να αποτυπώνεται σε δείκτες ή σε θεωρητικό επίπεδο. Την επιστρέφουμε ως κοινωνικό μέρισμα στους έλληνες πολίτες». «Με μια όμως παράμετρο. Να μην διακινδυνεύσουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα και ισορροπία της χώρας», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο,τι δυνατότητες έχουμε μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο, θα τις αξιοποιήσουμε για τους πολίτες. Στην κοινωνία ζούμε, καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. Αν δεν είχαμε πετύχει όλα αυτά που έχει πετύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανάπτυξη και την οικονομία το προηγούμενο διάστημα, η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη και στην επάρκεια των αγαθών και στις τιμές. Επειδή καταφέρνουμε να έχουμε αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης, επειδή καταφέραμε και μειώσαμε τους φόρους, επειδή έχουμε αυτά τα έσοδα από επενδύσεις και εξαγωγές, μπορούμε να μετριάσουμε το αποτύπωμα των αυξήσεων, κρατώντας ταυτόχρονα την οικονομία στη σωστή ρότα. Αυτό κάναμε, αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα», υπογράμμισε.

«Απολύτως έτοιμοι να ανταποκριθούμε απέναντι στην οποιαδήποτε πρόκληση»

Αναφερθείς, εξάλλου, στα Ελληνοτουρκικά, με φόντο και το «επεισόδιο» Μητσοτάκη – Ερντογάν της Πέμπτης στην Πράγα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Αυτό που είδαμε στην Πράγα και συνειδητοποιήσαμε για μία ακόμη φορά είναι ότι η κυβέρνηση προφανώς και δεν παρασύρεται από τις προκλήσεις και τη ρητορική τακτική και στρατηγική της Τουρκίας. Ομως, από την άλλη πλευρά, δεν πρόκειται να αφήσει κανένα λόγο και καμία πράξη της τουρκικής πλευράς αναπάντητη. Αυτό γίνεται όλο το προηγούμενο διάστημα συστηματικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Από το 2020 και μετά έχει κλιμακώσει η Τουρκία την όξυνση, που δεν είναι μόνο ρητορική, είναι και με υβριδικές απειλές. Στον Εβρο, έχουμε τα περιστατικά που είναι αυξανόμενα το τελευταίο διάστημα. Εργαλειοποιούν το Μεταναστευτικό, το Προσφυγικό και έχουμε τα τραγικά συμβάντα με τους θανάτους την περασμένη εβδομάδα».

Ομως «κανένας λόγος και καμία πράξη της Τουρκίας δεν θα μένει αναπάντητη. Αυτό το συνειδητοποίησε καλά ο κ. Ερντογάν και στην Πράγα».

«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Βλέπουμε διαρκώς ότι οι Τούρκοι προσπαθούν είτε με μυθεύματα, είτε με τελείως παράνομες και έκνομες ενέργειες όπως είναι το “τουρκολιβυκό μνημόνιο”, να δημιουργήσουν κάποια τελεσμένα και να χτίσουν πάνω σε αυτά το επόμενο βήμα της προπαγάνδας ή των διεκδικήσεών τους. Η χώρα μας οφείλει να είναι σε εγρήγορση, όπως και είμαστε. Ψύχραιμα, αποφασιστικά αλλά και σε απόλυτη ετοιμότητα, όπως έχουμε δείξει πάρα πολλές φορές, να αποδομήσουμε αυτή την προπαγάνδα και να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση είτε αυτή είναι στο πεδίο το διπλωματικό, είτε είναι στο πεδίο του λόγου, είτε είναι στο πεδίο των πράξεων», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο Γιάννης Οικονόμου έστειλε το μήνυμα ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα που επιδιώκει την ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα, την ησυχία». «Δεν έχουμε τίποτα με τον τουρκικό λαό. Το έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πεντακάθαρα από το πιο επίσημο βήμα, αυτό της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.», θύμισε. «Από την άλλη, όμως, οφείλουμε να είμαστε απολύτως έτοιμοι, να ανταποκριθούμε απέναντι στην οποιαδήποτε πρόκληση. Και είμαστε απολύτως έτοιμοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...