264
|

Πολύνεκρα ναυάγια μεταναστών: Επείγουσα έκκληση Μηταράκη στην Τουρκία – «Η ΕΕ πρέπει να δράσει»

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2022, 10:20

Πολύνεκρα ναυάγια μεταναστών: Επείγουσα έκκληση Μηταράκη στην Τουρκία – «Η ΕΕ πρέπει να δράσει»

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2022, 10:20

Επείγουσα έκκληση προς την Τουρκία να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή όλων των παράτυπων αναχωρήσεων από τα παράλιά της, έκανε μέσω Twitter o υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με αφορμή τα πολύνεκρα ναυάγια μεταναστών στο Αιγαίο, σε Λέσβο και Κύθηρα.  Παράλληλα κάλεσε και την Ευρωπαϊκή Ενωση να δράσει ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες τραγωδίες.

«Ηδη σήμερα χάθηκαν πολλές ζωές στο Αιγαίο, άνθρωποι πνίγονται σε μη αξιόπλοα σκάφη, η ΕΕ πρέπει να δράσει», γράφει στο tweet o κ. Μηταράκης

Για μία ακόμα φορά, η ανοχή της Τουρκίας στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών κόστισε ανθρώπινες ζωές, σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Οσο η τουρκική ακτοφυλακή δεν εμποδίζει τη δράση τους, τόσο οι διακινητές στοιβάζουν δυστυχισμένους ανθρώπους, χωρίς μετρά ασφαλείας, σε σκάφη που δεν αντέχουν στις καιρικές συνθήκες, θέτοντας τις ζωές τους σε θανάσιμο κίνδυνο», υπογράμμισε, για να αναφερθεί στη συνέχεια στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ελληνικών αρχών για τη διάσωση των παράτυπων μεταναστών.

«Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και εθελοντών, διέσωσαν χθες δεκάδες συνανθρώπους μας, στα Κύθηρα και τη Μυτιλήνη. Δυστυχώς, όχι όλους. Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οσο δεν το κάνει, θα θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...