258
| irafina.gr

Οδύνη και αναπάντητα ερωτήματα στο μνημόσυνο των θυμάτων στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2018, 17:22

Οδύνη και αναπάντητα ερωτήματα στο μνημόσυνο των θυμάτων στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2018, 17:22

Με την μακάβρια λίστα των νεκρών να μεγαλώνει συνεχώς – ήδη είναι στα 98 άτομα – και τα ερωτήματα για το πώς και το γιατί της τραγωδίας να παραμένουν ανοιχτά, οι συγγενείς των νεκρών τέλεσαν την Κυριακή μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από την τραγωδία στο Μάτι.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο Κόκκινο Λιμανάκι αλλά και στην Αργυρά Ακτή σε κλίμα βαθιάς οδύνης και συγκίνησης. Είναι δύο από τα σημεία όπου έχασαν τη ζωή τους πολλά – αν όχι τα περισσότερα- από τα θύματα της τραγωδίας.

Παρόντες πολίτες από τη Ραφήνα, τη Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα και, ανάμεσά τους, πολλοί συγγενείς των θυμάτων.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τους Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  κ.κ Νικόλαο και Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ Κύριλλο.

Geplaatst door irafina.gr op Zondag 2 september 2018

Εν τω μεταξύ οι πυρόπληκτοι καταγγέλλουν λόγω της γραφειοκρατίας και της ανεπαρκούς κρατικής μέριμνας δεν μπορούν να προχωρήσουν σε επισκευές των κατοικιών τους επειδή δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση που να ορίζει τη διαδικασία για τις πληγείσες περιοχές.

Αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες δόμησης δηλώνουν ανεπάρκεια να ανταποκριθούν λόγω υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα οι πληγέντες να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογός ΜΑΤΙ – Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ), σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι στην περιοχή υπάρχουν χιλιάδες τετραγωνικά ΕΛΛΕΝΙΤ. Ωστόσο, η μια εκ των τριών εταιρειών που διαθέτουν πιστοποίηση συλλογής και διαχείρισης αμιάντου ενημέρωσε τον σύλλογο ότι ο διαγωνισμός του υπουργείου Υποδομών για την αποξήλωση και περισυλλογή-απομάκρυνση αμιάντου από την περιοχή ολοκληρώθηκε 40 ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, και την Παρασκευή 31/8 ή τη Δευτέρα 3/9  υπογράφεται η σχετική σύμβαση.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης εκτιμάται σε τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...