209
Η Πρόεδρος της Δημοκρατιας στην Ξάνθη | Τwitter/@PresidencyGR

Σακελλαροπούλου: Παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας η Θράκη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 12:49
Η Πρόεδρος της Δημοκρατιας στην Ξάνθη
|Τwitter/@PresidencyGR

Σακελλαροπούλου: Παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας η Θράκη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 12:49

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για την επιστροφή της στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Ξάνθη, στη δεύτερη επίσκεψή της τις τελευταίες 40 ημέρες στην Θράκη (είχε προηγηθεί η επίσκεψή της στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές Εβρου).

«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου που βρίσκομαι σήμερα στην Ξάνθη, που την γνωρίζω από παιδί. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Θρακιώτες – χριστιανούς και μουσουλμάνους – για την υπεύθυνη στάση τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού», έγραψε η κυρία Σακελλαροπούλου σε ανάρτησή της στο Twitter (κάτω).

Κατά την αντιφώνησή της στην τελετή ανακήρυξής της σε επίτιμη δημότη Ξάνθης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Θράκη υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας. «Μια γέφυρα φιλίας, ένας τόπος πολυπολιτισμικός, όπου συμπολίτες μας με διαφορετικές θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά και συνεργάζονται για την κοινή πρόοδο», οπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Οι προκαταλήψεις δεν βοήθησαν ποτέ ούτε μπορούν να βοηθήσουν τώρα που οι σύγχρονες κοινές προκλήσεις, όπως αυτές των επιδημιών, του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και της κλιματικής αλλαγής ξεπερνούν σύνορα και ηπείρους. Προκλήσεις τόσο μεγάλες, ώστε μόνο με διεθνή συνεργασία σε επιστημονικό, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο μπορούν να αντιμετωπισθούν, όπως ολοκάθαρα φάνηκε στην πανδημία», τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...