204
Ο ναύαρχος Αποστολάκης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ την Πέμπτη | ΣΚΑΪ/YouTube

O Αποστολάκης επιμένει: Αν ανέβουν Τούρκοι σε βραχονησίδα πρέπει να την ισοπεδώσουμε

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 10:51
Ο ναύαρχος Αποστολάκης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ την Πέμπτη
|ΣΚΑΪ/YouTube

O Αποστολάκης επιμένει: Αν ανέβουν Τούρκοι σε βραχονησίδα πρέπει να την ισοπεδώσουμε

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 10:51

Αν Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα πρέπει να ισοπεδωθεί, επανέλαβε σε δηλώσεις του την Πέμπτη ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ιωάννης Αποστολάκης, καθώς, όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση δεν έχει υπόσταση το κράτος, δεν υπάρχει κυριαρχία και Ενοπλες Δυνάμεις.

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, ο Ιωάννης Αποστολάκης ρωτήθηκε αν ισχύει η εν λόγω δήλωση που είχε κάνει στο παρελθόν.

«Βεβαίως πρέπει να ισχύει», απάντησε ο πρώην υπουργός Αμυνας, «δεν έχεις άλλα περιθώρια. Διαφορετικά δεν υπάρχει υπόσταση κράτους. Δεν υπάρχει κυριαρχία. Δεν υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις. Εάν δεν ισχύει αυτό το πράγμα τι κάνουμε; Μπορείτε να μου πείτε γιατί καταπίνουμε τις παραβιάσεις εναέριες και στη θάλασσα; Γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πόλεμο για ένα θέμα που μπορείς να το διαχειριστείς και διαφορετικά. Αλλά όταν γίνει κατάληψη εδάφους δεν μπορείς να το πεις αλλιώς, τι θα πεις; Δεν είναι αυτό που βλέπετε; Πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα».

Κληθείς να σχολιάσει την επιμονή της Τουρκίας στην τακτική των προκλήσεων σε στεριά, αέρα και θάλασσα, ο κ. Αποστολάκης εκτίμησε πως «όσο η δουλειά τους γίνεται με άλλο τρόπο, δεν έχουν λόγο να κάνουν επεισόδιο».

Το κακό είναι πως φθείρεται η κοινή γνώμη από τις κινήσεις της Άγκυρας και δημιουργούν καταστάσεις «που σιγά σιγά γίνονται μόνιμες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο ναύαρχος Αποστολάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...