293
Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας, επανέλαβε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας | ΙΝΤΙΜΕnews

«Τιμητής» προσφύγων-μεταναστών η Αγκυρα κάνει μαθήματα στην Ελλάδα – σκληρή απάντηση Δένδια

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 12:04
Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας, επανέλαβε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Τιμητής» προσφύγων-μεταναστών η Αγκυρα κάνει μαθήματα στην Ελλάδα – σκληρή απάντηση Δένδια

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 12:04

Σε ρόλο αυτόκλητου προστάτη των προσφύγων – μεταναστών τους οποίους, όπως καταγγέλλει, κακομεταχειρίζονται οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας στον Εβρο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Ελλάδας και προσωπικά κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Αφορμή για την ιταμή επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ και τα «μαθήματα συμπεριφοράς» και σεβασμού των διεθνών συνθηκών, αποτέλεσαν οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών για τα πρόσφατα γεγονότα στον Εβρο με την κατασκευή του φράχτη.

«Η χώρα που υποστηρίζει ότι είναι το λίκνο του πολιτισμού, πρέπει να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό», είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χακίμ Ακσόι, επαναλαμβάνοντας  ότι «η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και το δικαίωμα τους για ζωή… ».

Ο Χακίμ Ακσόι χαρακτήρισε μάλιστα «επαίσχυντο μία χώρα που διαπράττει βιαιότητες έναντι αθώων ανθρώπων στα σύνορα» να εγκαλεί την Τουρκία για βαρβαρότητα.

«Είναι ντροπή να αποκαλούν την Τουρκία βάρβαρη χώρα. Το ελληνικό κράτος πρέπει πρώτα να απαλλαγεί από τη δική του βαρβαρότητα. Πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζουν, να μην τους κακομεταχειρίζονται και να μην τους στέλνουν πίσω στα σύνορα», δήλωσε με περίσσιο θράσος ο Ακσόι και κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι έχει υιοθετήσει έναντι της Τουρκίας «την πολιτική των εντάσεων αντί του διαλόγου», ασπαζόμενη τη λογική «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος».

Η απάντηση Δένδια ήρθε μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει, δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση.

Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...