256
Ο Χαράλαμπος Γώγος, πάνω και στο μέσον, σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου | ΥouTube

Καθηγητής Γώγος: Κλείνουμε τα χερσαία σύνορα αν χειροτερέψει η κατάσταση στα Βαλκάνια

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2020, 08:49
Ο Χαράλαμπος Γώγος, πάνω και στο μέσον, σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου
|ΥouTube

Καθηγητής Γώγος: Κλείνουμε τα χερσαία σύνορα αν χειροτερέψει η κατάσταση στα Βαλκάνια

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2020, 08:49

Η εικόνα στις χώρες με τις οποίες συνορεύει η Ελλάδα είναι πάρα πολύ κακή ως προς την εξέλιξη της πανδημίας, τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, χωρίς να αποκλείσει το πλήρες κλείσιμο των συνόρων σε χώρες με υψηλά νούμερα κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος σημείωσε ότι σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων υπάρχει πρόβλημα με έξαρση κρουσμάτων. Αν συνεχιστεί η κατάσταση και αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη θα έχουμε θέμα, εκτίμησε για να προσθέσει:

«Υπάρχει πρόβλημα στα Βαλκάνια και πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά να κλείσουμε τα σύνορα και σε άλλες χώρες. Το βασικό πρόβλημα είναι με την Σερβία και φοβάμαι ότι θα συνεχιστεί».

«Eφόσον γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στα σύνορα», πάντως, εκτίμησή του ήταν ότι δεν θα φτάσουμε τελικά σε ολικό κλείσιμο των χερσαίων συνόρων.

«Το μεγάλο πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Γώγος, «είναι στη Σερβία, αλλά έγκαιρα πήραμε μέτρα», ενώ και από την Αλβανία έχουν μπει στην Ελλάδα θετικοί στον κορονοϊό.

Οσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που όμως -όπως παραδέχθηκε- μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας.

Οσο για τα πανηγύρια και το πόσο «επικίνδυνα» είναι για τη διασπορά του κορονοϊού, ο καθηγητής ανέφερε πως «ένα πανηγύρι είναι προβληματικό ως προς τον χαρακτήρα του», αλλά, «το θέμα δεν είναι να αποκλείσουμε εκδηλώσεις. Είναι να γίνεται επιτήρηση. Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, αλλιώς θα πρέπει να απαγορευτεί. Οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με βάση τις οδηγίες που υπάρχουν», επανέλαβε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...