229
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στη Νότια Καρολίνα, τον Μάρτιο του 2022 | REUTERS/Randall Hill

Ο Τραμπ θέλει να γυρίσει στο Facebook

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2023, 10:00
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στη Νότια Καρολίνα, τον Μάρτιο του 2022
|REUTERS/Randall Hill

Ο Τραμπ θέλει να γυρίσει στο Facebook

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2023, 10:00

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ να επιστρέψει στο Facebook, όπως έκανε γνωστό η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του, καλώντας να μη «φιμωθεί ένας προεδρικός υποψήφιος».

Ο δικηγόρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ έστειλε επιστολή στον ιδρυτή της πλατφόρμας, ζητώντας του μια συνάντηση «για να συζητήσει την ταχεία επιστροφή» του Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Νομίζουμε ότι η αναστολή του λογαριασμού στο Facebook του προέδρου Τραμπ διαστρέβλωσε ριζικά και περιόρισε τη δημόσια συζήτηση», ανέφερε ο Σκοτ Γκαστ στην επιστολή του.

Ο Γκαστ προτρέπει την πλατφόρμα να «προωθήσει τον γνήσιο διάλογο και όχι να φιμώσει έναν υποψήφιο για την προεδρία».

Ο πρώην ηγέτης των Ρεπουμπλικανών αποκλείστηκε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για δύο χρόνια μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι υποστηρικτές του κατά του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Το Facebook είχε τονίσει ότι ο Τραμπ δεν μπορούσε να επιστρέψει, παρά μόνο όταν «εκλείψουν οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού».

Οταν ρωτήθηκε την Τετάρτη από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της Meta, της μητρικής εταιρείας, υποσχέθηκε μια απόφαση για την τύχη του πρώην προέδρου μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο Τραμπ επανήλθε στο Twitter στις 19 Νοεμβρίου 2022, τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές του 2024, όταν ο Ελον Μασκ επέτρεψε την επιστροφή των λογαριασμών που είχαν αποκλειστεί στο παρελθόν. Ωστόσο, δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη κανένα μήνυμα στον λογαριασμό αυτόν, επικοινωνώντας κυρίως μέσω της δικής του πλατφόρμας, της Truth Social.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...