188
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις του την Παρασκευή στην Τάμπα της Φλόριντα, όπου θα κριθούν πολλά στις προεδρικές εκλογές | REUTERS/Tom Brenner

O Τραμπ απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2020, 09:13
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις του την Παρασκευή στην Τάμπα της Φλόριντα, όπου θα κριθούν πολλά στις προεδρικές εκλογές
|REUTERS/Tom Brenner

O Τραμπ απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2020, 09:13

H αλήθεια είναι ότι η ανησυχία για την απήχηση του TikTok υπήρχε καιρό τώρα στις ΗΠΑ και όχι μόνο —ένας ανερχόμενος γίγαντας των social media με έδρα την Κίνα; Αν σε αυτό προσθέσεις ότι αυτή η εφαρμογή διαμοιρασμού video, ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νέων, έχει βοηθήσει να γεννηθούν αμέτρητα αυτοσχέδια σποτ κατά του προέδρου των ΗΠΑ, καταλαβαίνει κανείς τη σπουδή του Ντόναλντ Τραμπ να το απαγορεύσει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή (ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδος) ότι θα απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ, για το οποίο η Ουάσινγκτον έχει υποψίες ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Τι θα γίνει τώρα; Το TikTok ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance και, όπως παρατηρούν αναλυτές της αγοράς, είναι «πολύ μεγάλο για να το απαγορεύσεις». Μετρά σχεδόν 1 δισεκατομμύριο χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων.

Το Bloomberg ανέφερε πως η Microsoft διερευνά το ενδεχόμενο απόκτησης των δραστηριοτήτων της TikTok στις ΗΠΑ καθώς ούτως ή άλλως η ByteDance εξέταζε αλλαγές στη δομή της επιχείρησής της, λόγω των ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...