348
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ κατά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου της Τρίτης. |

Ο Σπάισερ σοκάρει ξανά: «Ο Χίτλερ δεν χρησιμοποιούσε αέρια σε δικούς του όπως ο Ασαντ»!

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 08:36
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ κατά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου της Τρίτης.
|

Ο Σπάισερ σοκάρει ξανά: «Ο Χίτλερ δεν χρησιμοποιούσε αέρια σε δικούς του όπως ο Ασαντ»!

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 08:36

Τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να δικαιολογήσει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου  Σον Σπάισερ που ισχυρίστηκε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν είχε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον «δικών του ανθρώπων», ενώ με αυτά είχε εξοντώσει εκατομμύρια Εβραίους στα περιβόητα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών και ενώ συνέκρινε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ με τον Χίτλερ, ο Σπάισερ είπε τα εξής:

«Δεν χρησιμοποίησε χημικά όπλα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι κάποιος τόσο αποκρουστικός σαν τον Χίτλερ που ούτε καν έπεσε τόσο χαμηλά όσο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα». Οταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν εξηγήσεις, ο Σπάισερ συμπλήρωσε: «Νομίζω πως σε ό,τι αφορά το σαρίν, δεν χρησιμοποιούσε το αέριο κατά του λαού του με τον τρόπο που το κάνει ο Ασαντ».

Μετά από αυτά, ένας δημοσιογράφος στην αίθουσα του είπε ότι ο Χίτλερ είχε στο στόχαστρο τους Εβραίους. Ο εκπρόσωπος, τραυλίζοντας και χειρονομώντας, όπως γράφει ο Guardian, απάντησε: «Ευχαριστώ, το εκτιμώ (αυτό που είπατε). Δεν ήταν… τους έφερνε στα κέντρα για το Ολοκαύτωμα… το καταλαβαίνω. Το λέω όμως με τον τρόπο που τα χρησιμοποίησε ο Ασαντ (τα χημικά), που πηγαίνει σε πόλεις, που τα ρίχνει μέσα στις πόλεις».

Αργότερα στο CNN προσπάθησε εκ νέου να εξηγήσει τις προθέσεις του και τη διατύπωσή τους: «Ειλικρινά, κατά λάθος έκανα μια απρεπή και ασεβή αναφορά στο Ολοκαύτωμα, για το οποίο δεν γίνεται σύγκριση. Ζητάω συγγνώμη για αυτό, ήταν ένα λάθος που έγινε».

Ωστόσο δεν ανέφερε τι εννοούσε μιλώντας για «κέντρα του Ολοκαυτώματος» («Holocaust centres»).

Σε δήλωση που διένειμε με email εξηγούσε ότι «δεν είχα κατά κανένα λόγο σκοπό να μειώσω την φρικτή φύση του Ολοκαυτώματος. Προσπαθούσα να κάνω τη διάκριση ανάμεσα στην χρήση των αεροσκαφών για τη ρίψη χημικών σε πόλεις. Κάθε επίθεση σε αθώους είναι αποκρουστική και αδικαιολόγητη».

Η δήλωση έγινε την πρώτη ημέρα του εβραϊκού Πάσχα, το οποίο στον ιουδαϊσμό υπενθυμίζει την καταπίεση που έχουν υποστεί η Εβραίοι διαχρονικά.

Τον περασμένο Ιανουάριο, λίγες ημέρες μόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Λευκός Οίκος, δηλαδή και πάλι ο Σπαισερ, είχε εκδώσει ανακοίνωση με αφορμή την ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα.

Στη δήλωση δεν υπήρχε καμία αναφορά στους Εβραίους, τον ιουδαϊσμό ή τον αντισημιτισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...