295
Οπαδοί και των δύο ομάδων σε κοινό δείπνο | twitter.com/Vespafoto

Οι Γερμανοί άνοιξαν τα σπίτια τους για τους οπαδούς της Μονακό

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 08:11
Οπαδοί και των δύο ομάδων σε κοινό δείπνο
|twitter.com/Vespafoto

Οι Γερμανοί άνοιξαν τα σπίτια τους για τους οπαδούς της Μονακό

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 08:11

Να τα βλέπουν οι έλληνες χούλιγκαν, αυτός ο «υπέροχος 12ος παίκτης» που τόσο αβασάνιστα κολακεύουν παίκτες, προπονητές, παράγοντες. Να τα βλέπουμε και εμείς οι υπόλοιποι και να στεκόμαστε από τη μία με θαυμασμό και από την άλλη με μελαγχολία. Ποδοσφαιρικός πολιτισμός μεταξύ φανατικών οπαδών μπορεί να υπάρξει. Απλώς προς το παρόν πέφτει λίγο μακριά. Στη Γερμανία. Μετά το σοκ των εκρήξεων που χτύπησαν το λεωφορείο των παικτών της Μπορούσια Ντόρμπουντ και οδήγησαν στην αναβολή του προημιτελικού του Champions League με τη Μονακό δεν χωρούσαν οπαδικές αντιπαλότητες. Το αντίθετο.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ο αγώνας θα αναβληθεί και ότι αμέτρητοι οπαδοί της Μονακό που βρέθηκαν στη Γερμανία για το παιχνίδι ήταν αναγκασμένοι να μείνουν άλλη μια νύχτα στο Ντόρτμουντ – πού θα διανυκτέρευαν όμως;– οι Γερμανοί άνοιξαν τα σπίτια τους.

Εκαναν το τραπέζι και προσέφεραν μέρος να κοιμηθούν σε γάλλους οπαδούς, οι οποίοι θα ξέμεναν μέχρι το παιχνίδι που ορίστηκε για σήμερα Μ. Τετάρτη.

Μετά την ανακοίνωση της αναβολής, η Μπορούσια ανέφερε με tweet στους οπαδούς της Μονακό ότι ψάχνει τρόπους για να τους στεγάσει για τη νύχτα, ενώ ανέφερε ακόμη ότι θα τους επιδοτήσει με μέχρι και 80 ευρώ για τα έξοδα μίας επιπλέον βραδιάς στα ξενοδοχεία.

Η αυθόρμητη δικτυακή πρωτοβουλία κάτω από #bedforawayfans (κρεβάτι για τους οπαδούς από μακριά) και το #tableforawayfans (τραπέζι για τους οπαδούς) έδειξε ότι και οι οπαδοί της γερμανικής ομάδας ήταν έτοιμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ομάδας και να φιλοξενήσουν τους Γάλλους.

Νωρίτερα, τα συγχαρητήρια της αστυνομίας και της διοίκησης της ομάδας είχαν δεχτεί οι οπαδοί της ομάδας και για την έγκαιρη και γρήγορη εκκένωση του σταδίου μετά την ανακοίνωση της αναβολής.

Μία σέλφι, όμως, με Γερμανούς και Γάλλους γύρω από το ίδιο τραπέζι, αυτή που φαίνεται πιο πάνω, είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα για την υποδειγματική συμπεριφορά των οπαδών και των δύο ομάδων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...