276
Ο Ματέο Σαλβίνι μιλάει στα ΜΜΕ. Θέλει να διαδεχθεί τον Γιούνκερ που πρόσφατα τον αποκάλεσε «μέθυσο» | REUTERS/Emmanuel Foudrot/File Photo

Ο Σαλβίνι θέλει να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Κομισιόν!

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2018, 12:46
Ο Ματέο Σαλβίνι μιλάει στα ΜΜΕ. Θέλει να διαδεχθεί τον Γιούνκερ που πρόσφατα τον αποκάλεσε «μέθυσο»
| REUTERS/Emmanuel Foudrot/File Photo

Ο Σαλβίνι θέλει να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Κομισιόν!

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2018, 12:46

Ενας ακροδεξιός και αντιευρωπαϊστής πρόεδρος της Κομισιόν; Αυτό θα είναι το διακύβευμα πανευρωπαϊκά στις ευρωεκλογές του Μαΐου, αν ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, κάνει πράξη την επιθυμία (ή απειλή του) να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε περίπτωση νίκης του μπλοκ των ακροδεξιών…

«Είναι αλήθεια, φίλοι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μου το ζητούν, μου το προτείνουν», δήλωσε ο Σαλβίνι σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα La Repubblica. «Μου αρέσει που βλέπουν σε εμένα ένα σημείο αναφοράς για την προστασία των λαών, ακόμη και έξω από την Ιταλία», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή μεταξύ του προϋπολογισμού, της Ευρώπης, των μεταναστών δεν είχα χρόνο να επεξεργαστώ την πρόταση. Ο Μάιος είναι ακόμη μακριά. Θα δούμε, θα το σκεφτώ», επεσήμανε ο Σαλβίνι.

Ηλικίας 45 ετών ο Σαλβίνι ανέλαβε την ηγεσία της Λέγκας το 2013 και κατάφερε να καταστήσει το κόμμα του το πιο δημοφιλές στην Ιταλία με το σύνθημα «Πρώτα οι Ιταλοί».

Στις εκλογές του Μαΐου η Λέγκα συγκέντρωσε το 17% και συνασπίστηκε με το αντισυστημικό κόμμα Κίνημα 5 Αστέρων για να κυβερνήσει. Πλέον, με μια σκληρή ρητορική απέναντι στους μετανάστες και τις Βρυξέλλες, ξεπερνά πλέον το 30% στην πρόθεση ψήφου.

Στη συνέντευξη του στη La Repubblica ο Σαλβίνι επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρόεδρό της Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, οι οποίοι επικρίνουν το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού.

«Έχουμε ευθύνη προς 60 εκατομμύρια Ιταλούς, όχι προς αυτούς. Δεν θα αλλάξει ούτε ένα κόμμα από τον προϋπολογισμό. Ας μην διανοηθούν να στείλουν την τρόικα ή επιτρόπους. Ας σταματήσουν και ας αφήσουν την κυβέρνηση των Ιταλών να εργαστεί», τόνισε.

Ο Σαλβίνι θέλει λοιπόν να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Τον οποίο καθύβριζε αποκαλώντας τον μέθυσο…