248
Ο Σάκης Ρουβάς είχε στο πλευρό του εκατοντάδες μαθητές στην αναδάσωση της Πεντέλης |

Ο Σάκης Ρουβάς «πρασινίζει» την καμένη Πεντέλη

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 13:47
Ο Σάκης Ρουβάς είχε στο πλευρό του εκατοντάδες μαθητές στην αναδάσωση της Πεντέλης
|

Ο Σάκης Ρουβάς «πρασινίζει» την καμένη Πεντέλη

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 13:47

Ο Σάκης Ρουβάς βρέθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Νταού Πεντέλης. Σε μια περιοχή που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τις πυρκαγιές του 1995 και του 1998 και δεν υπάρχει πιθανότητα φυσικής αναγέννησης , ο Σάκης μαζί με εκατοντάδες μαθητές και εθελοντές φύτεψαν 8.000 δέντρα, θάμνους και σπόρους. Ο Σάκης Ρουβάς, ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικά θέματα, ήταν αυτός που προέτρεψε τα παιδιά να ξεκινήσουν τη δεντροφύτευση, τα οποία με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.

Ο Σάκης Ρουβάς αγκαλιάζει νεαρή θαυμάστρια του κατά την άφιξή του στην περιοχή της αναδάσωσης

Η προστασία των καμένων δασικών εκτάσεων από την ιδιωτική αυθαιρεσία καθιστά επιτακτική ανάγκη την ολοκλήρωση του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών, πράγμα που διασφαλίζει τις προσπάθειες χιλιάδων εθελοντών που συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αναδασώσεις. Εφόσον τα δάση αποτελούν ρυθμιστές του κλίματος, είναι αυτονόητη η σημασία που έχει η προστασία του μεσογειακού δασικού πλούτου για την προσπάθεια αντιμετώπισης αλλά και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσέφεραν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους γύρω από τη διαδικασία της δενδροφύτευσης, βοηθώντας έτσι τους ενθουσιώδεις μαθητές. Η δράση έγινε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το Δήμο Πεντέλης, ενώ το γενικό συντονισμό της δράσης είχε το Δασαρχείο Πεντέλης.

Ο Σάκης Ρουβάς υποστηρίζει εδώ και χρόνια το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο περιβάλλον», προτρέποντας τον κόσμο να συμμετέχει στις αναδασώσεις, προκειμένου να «πρασινίσουν» όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές που έχουν πληγεί στο παρελθόν από καταστροφικές πυρκαγιές.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...