424
Ανδρες της ρωσικής 64ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας – η μονάδα τους κατηγορείται ότι διέπραξε τη σφαγή στην Μπούτσα | Twitter

Γιατί ο Πούτιν έστειλε στο πιο άγριο μέτωπο τους μακελάρηδες της Μπούτσα

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2022, 18:06
Ανδρες της ρωσικής 64ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας – η μονάδα τους κατηγορείται ότι διέπραξε τη σφαγή στην Μπούτσα
|Twitter

Γιατί ο Πούτιν έστειλε στο πιο άγριο μέτωπο τους μακελάρηδες της Μπούτσα

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2022, 18:06

Τους επιβράβευσε μεν, τους… πάταξε δε: ως γνωστόν, ο Πούτιν τίμησε τους «μακελάρηδες της Μπούτσα», τους άνδρες της 64ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, με σκοπό να επιδείξει στους Δυτικούς πυγμή, όμως αμέσως μετά και χωρίς καμία άδεια για ανάπαυση τους έστειλε να πολεμήσουν σε ένα από τα πιο σκληρά μέτωπα του πολέμου, στην περιοχή του Χαρκόβου, εκεί όπου επιχειρεί η 93η Ταξιαρχία των Ουκρανών.

Και αυτοί οι Ουκρανοί «είναι στρατιώτες με φήμη σκληρών πολεμιστών, ισάξιοι εκείνων του Τάγματος Αζόφ της Μαριούπολης», ετοιμάζονται τώρα να πάρουν τα κεφάλια των Ρώσων για να εκδικηθούν. Τους έστειλε εκεί ο Πούτιν τους φαντάρους του επειδή «θέλει να εξαφανίσει τους μάρτυρες της σφαγής στην Μπούτσα».

Τις παραπάνω πληροφορίες, εκτιμήσεις και εικασίες δανείστηκε ο συντάκτης της Repubblica Ντανιέλε Ραϊνέρι από ένα αμερικανικό think tank «που παρακολουθεί τον πόλεμο» και λέγεται Institute for the Study of War. Ο Ραϊνιέρι έγραψε ότι η ρωσική 64η ΜΤ, «που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα», ήδη υπέστη απώλειες κοντά στο Χάρκοβο.

«Εικόνες τραβηγμένες από ουκρανικό drone δείχνουν ότι η 64η υπέστη κιόλας πλήγματα: φαίνονται κατεστραμμένα οχήματα, βαλτωμένα τανκς, πτώματα διασκορπισμένα στα χωράφια». Εμείς να θυμίσουμε ότι η 64η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του ρωσικού στρατού έχει σαν έδρα της τη ρωσική Απω Ανατολή και ότι από εκεί μεταφέρθηκε στην Ουκρανία.

Στις αρχές Απριλίου η συγκεκριμένη μονάδα «αναγνωρίστηκε [από τους Ουκρανούς] ως υπεύθυνη για τις δολοφονίες, τα βασανιστήρια και τους βιασμούς εκατοντάδων αμάχων στην περιοχή Μπούτσα» έγραψε ο Ιταλός. Μάλιστα «η στρατιωτική μυστική υπηρεσία της Ουκρανίας συνέταξε και δημοσιοποίησε λίστα με τα ονόματα των αξιωματικών [της 64ης ΜΤ], ώστε να καταστεί σαφές ότι αργά ή γρήγορα θα κληθούν να απαντήσουν για τη βία κατά των αμάχων».

Οι Αμερικανοί του think tank που εμπιστεύτηκε ο Ραϊνιέρι είχαν εκδώσει σχετική με τη ρωσική μονάδα αναφορά με την οποία διακινούσαν την άποψή τους, ότι «σκοπός της απόφασης [του Πούτιν] είναι να στείλει στον θάνατο τους στρατιώτες που θα μπορούσαν κάποια ημέρα να καταθέσουν για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν και τα οποία η ρωσική κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει».

Επιπλέον ο Ραϊνιέρι ανέφερε και «ακριβείς πληροφορίες του ουκρανικού ειδησεογραφικού σάιτ Hromadske» βάσει των οποίων «οι περισσότεροι στρατιώτες της ρωσικής μονάδας διαμαρτυρήθηκαν για την εντολή μεταφοράς τους στο μέτωπο». Κατά τους Ουκρανούς του προαναφερθέντος σάιτ «είναι πολύ πιθανόν» οι υπερασπιστές του Χάρκοβο να εκδικηθούν για «τη σφαγή της Μπούτσα».

Ο συντάκτης της Repubblica έγραψε ότι ενδεχόμενη στρατιωτική επιτυχία κατά του 64ου ΜΤ θα είναι και συμβολικού χαρακτήρα έπειτα από τη βύθιση του καταδρομικού «Μοσκβά» και τις αλλεπάλληλες πυραυλικές επιθέσεις των Ουκρανών «βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...