322
Στο όνομα της προστασίας των «παραδοσιακών σχέσεων» ο νόμος για τον οποίο μένει η τυπική υπογραφή του ρώσου προέδρου | Sputnik/Mikhail Metzel/Pool via REUTERS

Ο Πούτιν απαγόρευσε την παρένθετη μητρότητα σε αλλοδαπούς «για να μην πέσουν τα παιδιά σε χέρια ΛΟΑΤΚΙ+»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 11:13
Στο όνομα της προστασίας των «παραδοσιακών σχέσεων» ο νόμος για τον οποίο μένει η τυπική υπογραφή του ρώσου προέδρου
|Sputnik/Mikhail Metzel/Pool via REUTERS

Ο Πούτιν απαγόρευσε την παρένθετη μητρότητα σε αλλοδαπούς «για να μην πέσουν τα παιδιά σε χέρια ΛΟΑΤΚΙ+»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 11:13

Διά νόμου απαγορεύεται εφεξής σε αλλοδαπούς να προσφεύγουν στην παρένθετη μητρότητα στη Ρωσία, προκειμένου όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Δούμας, να «προστατευθούν» τα παιδιά από τις οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ+ και να εμποδιστεί το εμπόριο οργάνων!

 «Ο νόμος υιοθετήθηκε. Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στους αλλοδαπούς», θριαμβολόγησε στο Telegram ο πρόεδρος της Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

«Ετσι -είπε- θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε το εμπόριο των παιδιών μας, να προστατεύσουμε τα μικρά παιδιά από καταστάσεις όπου θα βρεθούν σε ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+ ή θα πέσουν θύματα εγκλημάτων, κυρίως εμπορίου οργάνων».

Ο νόμος για την απαγόρευση της παρένθετης μητρότητας εγκρίθηκε την Πέμπτη από τη Δούμα. Η τροποποίηση του Οικογενειακού Δικαίου, την οποία υπερψήφισαν οι ρώσοι βουλευτές στην τρίτη και τελευταία ανάγνωση, προβλέπει ότι τα ζευγάρια μπορούν να καταφύγουν στις υπηρεσίες μιας παρένθετης μητέρας μόνο εάν τουλάχιστον ο ένας από τους δύο γονείς είναι ρώσος πολίτης.

Το νομοσχέδιο θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από  Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή)  και στη συνέχεια να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κάτι που συνήθως είναι απλώς μια τυπική διαδικασία.

Μέχρι σήμερα η ρωσική νομοθεσία δεν έθετε κανέναν περιορισμό στην παρένθετη μητρότητα με βάση την εθνικότητα των υποψήφιων γονέων.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας εν τω μεταξύ ξεκινά στη Μόσχα δίκη για εμπόριο βρεφών που συνδέεται με την παρένθετη μητρότητα. Στο εδώλιο, τέσσερις γιατροί και δύο παρένθετες μητέρες που κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 15 ετών, με αφορμή τον θάνατο ενός βρέφους που βρέθηκε σε ένα διαμέρισμα της ρωσικής πρωτεύουσας το 2020.

Στις αρχές του μήνα, ο Πούτιν είχε υπογράψει μία σαρωτική απαγόρευση της «θετικής απεικόνισης των σχέσεων των ομοφυλόφιλων σε βιβλία, ταινίες, μέσα ενημέρωσης και το Διαδίκτυο, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Η απαγόρευση της «προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» -όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν- επεκτείνει τον νόμο της Ρωσίας του 2013 που απαγόρευε την προώθηση της ομοφυλοφιλίας στα παιδιά. Η νέα νομοθεσία καθιστά πλέον παράνομη την παρουσίαση θετικών εικόνων σε ενήλικες για σχέσεις ομοφυλοφίλων στα μέσα ενημέρωσης και τη διαφήμιση.

Και τότε ο Βολόντιν είχε υπερασπιστεί το μέτρο, χαρακτηρίζοντάς το απαραίτητο για την καταπολέμηση της «αμαρτίας» και της «σοδομίας»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...