975
Η Σελίν Ντιόν στο βίντεο που ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram | Instagram/Celine Dion via REUTERS

Σοκ στην παγκόσμια μουσική σκηνή από την ασθένεια της Σελίν Ντιόν

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 09:40
Η Σελίν Ντιόν στο βίντεο που ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram
| Instagram/Celine Dion via REUTERS

Σοκ στην παγκόσμια μουσική σκηνή από την ασθένεια της Σελίν Ντιόν

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 09:40

Τις φήμες και τους φόβους για την κλονισμένη υγεία της επιβεβαίωσε την Πέμπτη η Σελίν Ντιόν, η πολυβραβευμένη καναδή τραγουδίστρια: με ένα συγκλονιστικό βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με τη σπάνια και ανίατη νευρολογική ασθένεια που αποκαλείται Stiff Person Syndrome (Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου). Πέρα από την ακύρωση των προγραμματισμένων συναυλιών της για το 2023, το σοκ είναι μεγάλο, ανάλογο του μεγέθους της ερμηνεύτριας, καθώς φαίνεται πως το τέλος της απίστευτης καριέρας της είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Η 54χρονη, γεννημένη στο Κεμπέκ του Καναδά το 1968, Ντιόν είναι ένα παγκόσμιο καλλιτεχνικό φαινόμενο –και όχι μόνο. Το να θυμίσεις τα δεκάδες άλμπουμ της, γαλλόφωνα και αγγλόφωνα, τα βραβεία της, ή ότι το «My Heart Will Go On», το τραγούδι του «Τιτανικού» (1997), τιμήθηκε με Οσκαρ και πούλησε 18 εκατ. δίσκους, είναι μια υποδήλωση. Μιλάμε για μια καλλιτέχνιδα που μόνο οι εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας εκτιμήθηκε ότι δημιούργησαν 7.000 θέσεις εργασίας και μια οικονομία 114 εκατ. δολαρίων για την πόλη. Τώρα, αυτή η βιομηχανία επιτυχιών και χρήματος, κλείνει –χτυπημένη από μια ασθένεια που επηρεάζει έναν στο 1.000.000 ανθρώπους.

Οπως εξήγησε η ίδια η Ντιόν στο βίντεο που ανήρτησε στο Instagram, η πάθηση αυτή επηρεάζει τους μυς και κλειδώνει το σώμα σε άκαμπτες θέσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι να μην μπορούν να περπατήσουν ή ακόμα και να μιλήσουν. Aν και δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομο αυτό, μόνο αγωγές για την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου, η Ντιόν είπε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα.

Ως εκ τούτου η Ντιόν ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει την ευρωπαϊκή περιοδεία της, στην οποία είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί και στην Ελλάδα. Το Courage World Tour επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου και από τις 31 Μαΐου έως τις 17 Ιουλίου. Ανάμεσα στις εμφανίσεις που ακυρώθηκαν ήταν και αυτή στην Ελλάδα στις 9 Ιουνίου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

«Γεια σε όλους, λυπάμαι που άργησα τόσο καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας. Μου λείπετε όλοι τόσο πολύ και ανυπομονώ να βρεθώ στη σκηνή και να σας μιλήσω από κοντά. Όπως γνωρίζετε, ήμουν πάντα ανοιχτό βιβλίο και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά είμαι έτοιμη τώρα. Αντιμετώπιζα προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις μου και να μιλήσω για όλα όσα έχω περάσει. Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου και επηρεάζει 1 στο 1.000.000.

Ενώ ακόμα μαθαίνουμε για αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα. Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές χορδές μου για να τραγουδάω όπως έχω συνηθίσει.

Με πονάει που σας λέω σήμερα ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Εχω μια μεγάλη ομάδα γιατρών που εργάζονται μαζί μου για να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερα και τα πολύτιμα παιδιά μου που με στηρίζουν και με βοηθούν. Δουλεύω σκληρά με τον θεραπευτή μου καθημερινά για να ενισχύσω τη δύναμή μου και την ικανότητά μου να αποδίδω ξανά, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν ένας αγώνας. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το τραγούδι είναι αυτό που έκανα σε όλη μου τη ζωή και είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο να κάνω.

Μου λείπετε τόσο πολύ, μου λείπει να σας βλέπω όλους, να είμαι στη σκηνή, να τραγουδάω για εσάς, δίνω πάντα το 100% όταν κάνω το σόου μου, αλλά η κατάστασή μου τώρα δεν μου επιτρέπει να σας το δώσω αυτή τη στιγμή. Για να σας προσεγγίσω ξανά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να επικεντρωθώ στην υγεία μου αυτή τη στιγμή και ελπίζω ότι βρίσκομαι στον δρόμο προς την ανάκαμψη. Αυτό είναι το επίκεντρό μου και κάνω ό,τι μπορώ για να αναρρώσω.

Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για να μηνύματα συμπαράστασης στα social media. Να προσέχετε τον εαυτό σας, ελπίζω να μπορέσω να σας ξαναδώ σύντομα. Σας ευχαριστώ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...