185
Το εμπορικό κέντρο φλέγεται στο προάστιο της Μόσχας | Twitter

Μόσχα: Μεγάλη πυρκαγιά και εκρήξεις σε εμπορικό κέντρο – ένας νεκρός

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 09:38
Το εμπορικό κέντρο φλέγεται στο προάστιο της Μόσχας
|Twitter

Μόσχα: Μεγάλη πυρκαγιά και εκρήξεις σε εμπορικό κέντρο – ένας νεκρός

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 09:38

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε εμπορικό κέντρο σε προάστιο της Μόσχας, με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας αρχικά να κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια.

«Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με μια πυρκαγιά σε επιφάνεια 7.000 τετραγωνικών μέτρων στην περιφέρεια της Μόσχας», ανακοίνωσε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένας νεκρός.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο εμπορικό κέντρο Mega Khimki, στο προάστιο Χίμκι, βόρεια της ρωσικής πρωτεύουσας, σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από το διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο.

«Εξαιτίας της κατάρρευσης της στέγης, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε στιγμιαία σε μια τεράστια έκταση», διευκρίνισε το υπουργείο στο Instagram, προσθέτοντας ότι το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο.

Οι ρωσικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων υποπτεύονταν αρχικά ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

«Εξετάζονται σκόπιμες ενέργειες, όπως εμπρησμός», ανέφερε το πρακτορείο Interfax. Από την πλευρά του το πρακτορείο Sputnik διευκρίνισε ότι η εγκληματική ενέργεια είναι μία «από τις βασικές εξηγήσεις» για την πυρκαγιά.

Ωστόσο, λίγο αργότερα τα κρατικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι η πυρκαγιά μοιάζει να προκλήθηκε από παραβίαση των κανόνων ασφαλείας στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...