255
Πούτιν και Γκερασίμοφ τα λένε, δύο μήνες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία – ο επιτελάρχης του ρωσικού στρατού κινδύνευσε να σκοτωθεί στο μέτωπο, αλλά σώθηκε από τους Αμερικανούς | EPA/SERGEY GUNEEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK

Αποκάλυψη: Ο Πούτιν ανέβαλε τρεις φορές την εισβολή στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 20:59
Πούτιν και Γκερασίμοφ τα λένε, δύο μήνες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία – ο επιτελάρχης του ρωσικού στρατού κινδύνευσε να σκοτωθεί στο μέτωπο, αλλά σώθηκε από τους Αμερικανούς
|EPA/SERGEY GUNEEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK

Αποκάλυψη: Ο Πούτιν ανέβαλε τρεις φορές την εισβολή στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 20:59

H πληροφορία έχει το ενδιαφέρον της, ιδίως τώρα που ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχθηκε ότι το πράγμα έχει στραβώσει, κυρίως στο Ντονμπάς (τύποις ρωσικό έδαφος για τους Ρώσους): η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δηλαδή η εισβολή στην Ουκρανία, αναβλήθηκε τρεις φορές. Αυτό λένε οι κυβερνητικοί του Κιέβου, η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών ακριβέστερα.

Οι Ουκρανοί εξήγησαν την αναβλητικότητα του Κρεμλίνου ως διστακτικότητα και αποτέλεσμα αλλαγών σχετικών με τα ρωσικά στρατιωτικά επιτελεία. Μάλιστα, απέδωσαν την εξαπόλυση της επίθεσης τη συγκεκριμένη ημερομηνία στην πίεση που άσκησε η μυστική υπηρεσία FSB. Ο Πούτιν, φυσικά, έλαβε την τελική απόφαση.

Αυτές οι πληροφορίες διακινήθηκαν από την εφημερίδα Kiev Independent και τις αναμετέδωσε η Corriere della Sera.

To ουκρανικό Μέσο στάθηκε σε τρία σημεία: α) παρά τη μακρά προετοιμασία για την εισβολή, ο εξοπλισμός και η επιμελητεία του ρωσικού στρατού δεν ήταν σε υψηλό επίπεδο, β) υποτιμήθηκε ο αντίπαλος, δηλαδή ο ουκρανικός στρατός, γ) οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν εξαιρετικές πληροφορίες και είχαν αντιληφθεί τι σχεδίαζαν οι Ρώσοι.

Οι ειδήσεις αυτές, εγκεκριμένες ασφαλώς από τον ίδιο τον Ζελένσκι, διακινήθηκαν λίγες ημέρες αφότου: α) ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έκανε τον υγιεινό περίπατό του στο μέτωπο μεν, σε ασφαλή απόσταση από τα ουκρανικά κανόνια δε – ο Σοϊγκού επισκέφθηκε τις ρωσικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί περίπου 80 χλμ.  μακριά από την πρώτη γραμμή, και β) οι New York Times αποκάλυψαν τις στρατιωτικές αδυναμίες των Ρώσων αλλά και ένα σοκαριστικό μυστικό, ότι ο επιτελάρχης του Πούτιν, ο στρατηγός Γκερασίμοφ, κινδύνευσε να σκοτωθεί στο μέτωπο, όμως τον έσωσαν οι… Αμερικανοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...