404
Ο Ντάνι Μπόιλ βλέπει στο πρόσωπο του Ρόμπερτ Πάτινσον τον ιδανικό επόμενο Τζέιμς Μποντ | Universal Pictures/Prospero Pictures/CreativeProtagon

Ο Ντάνι Μπόιλ θέλει για Τζέιμς Μποντ τον Ρόμπερτ Πάτινσον

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2019, 11:05
Ο Ντάνι Μπόιλ βλέπει στο πρόσωπο του Ρόμπερτ Πάτινσον τον ιδανικό επόμενο Τζέιμς Μποντ
|Universal Pictures/Prospero Pictures/CreativeProtagon

Ο Ντάνι Μπόιλ θέλει για Τζέιμς Μποντ τον Ρόμπερτ Πάτινσον

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2019, 11:05

Ο Ντάνι Μπόιλ εκτοξεύθηκε στην κορυφή υπογράφοντας τη σκηνοθεσία της ταινίας «Slumdog Millionaire». Η κινηματογραφική ματιά του είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στην ιστορία του σύγχρονου σινεμά. Γι’ αυτό και η νέα ταινία του, «Yesterday», αναμένεται με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian, μίλησε όμως και για μία άλλη ταινία, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία των γυρισμάτων και ο ίδιος αποφάσισε να εγκαταλείψει την καρέκλα του σκηνοθέτη. Πρόκειται για τη νέα ταινία Τζέιμς Μποντ. «Επρεπε να καταλάβω νωρίτερα ότι ένα είδος ταινιών, είναι ταινίες για παραγωγούς και όχι για σκηνοθέτες. Πρέπει όμως αρχικά να μπαίνεις σε κάτι τέτοιο με αισιοδοξία. Είναι σα να ερωτεύεσαι. Δεν πρέπει να μπαίνεις επιφυλακτικός, φοβούμενος ότι θα πληγωθείς. Πρέπει να έχεις ανοιχτή καρδιά και ψυχολογικά προετοιμασμένος ότι ναι, μπορεί και να πληγωθείς – και τι έγινε αν καταλήξεις με μερικές μελανιές; Σε τελική ανάλυση, πληρώνεσαι καλά και σου φέρονται όμορφα. Αυτά είναι προβλήματα που συζητάς πίνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια».

O Ντάνι Μπόιλ στα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Yesterday»,  με πρωταγωνιστές τον Χιμές Πατέλ και τη Λίλι Τζέιμς (Jonathan Prime/Universal Pictures)

Επιμένει ωστόσο, ότι έβαλε πίσω του την πρόσφατη περιπέτεια με τον Μποντ. Ομως, έρχονται κάθε τόσο κάποιες στιγμές, κάποια σημάδια, που του θυμίζουν τις «μελανιές». Οπως όταν είδε πρόσφατα τον Ρόμπερτ Πάτινσον στην ταινία «High Life» και ενθουσιάστηκε με την ερμηνεία του: «Ηταν πολύ παράξενο αυτό που μου συνέβη, απλά καθόμουν εκεί και ξαφνικά σκέφτομαι “ω Θεέ μου, πρέπει να τον πάρουν για να υποδυθεί τον επόμενο Τζέιμς Μποντ». Ο βρετανός δημοσιογράφος αναρωτιέται αν ο Πάτινσον είναι κάπως νέος για τον ρόλο. «Οχι όχι… Πρέπει να είναι γύρω στα 30 (σ.σ είναι 33 ετών). Πόσο ήταν ο Σον Κόνερι στο ξεκίνημά του; Ο Πάτινσον είναι έτοιμος να το κάνει» λέει ο Μπόιλ με ενθουσιασμό.

Ο Ντάνι Μπόιλ είδε τον Ρόμπερτ Πάτινσον στην ταινία «High Life» και τον οραματίστηκε ως τον νέο ιδανικό Τζέιμς Μποντ (Alcatraz Films)

Στη νέα του ταινία, στο «Yesterday», πρωταγωνιστεί ο βρετανός ηθοποιός ινδικής καταγωγής Χιμές Πατέλ, ο οποίος υποδύεται έναν τραγουδιστή και τραγουδοποιό που ονομάζεται Τζακ και καθώς ξυπνά από ένα ατύχημα, ανακαλύπτει πως οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ, ή τουλάχιστον, κανένας δεν θυμάται πως υπήρξαν. Πώς θα ήταν ο κόσμος αν δεν είχαν υπάρξει ποτέ οι Beatles; «Σίγουρα πολύ χειρότερος» καταλήγει με βεβαιότητα ο 62χρονος σκηνοθέτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...