455
Οι επισκέπτες του μουσείου του Λούβρου και όχι μόνο θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την Μόνα Λίζα μέσω της εικονικής πραγματικότητας. | HTC Vive

Virtual τετ α τετ με τη Μόνα Λίζα

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 15:05
Οι επισκέπτες του μουσείου του Λούβρου και όχι μόνο θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την Μόνα Λίζα μέσω της εικονικής πραγματικότητας.
|HTC Vive

Virtual τετ α τετ με τη Μόνα Λίζα

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 15:05

Την φετινή χρονιά συμπληρώνονται 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και σε πολλές χώρες διοργανώνονται διαφόρων ειδών εκδηλώσεις και εκθέσεις που αφορούν την ζωή και φυσικά το έργο μιας πραγματικής διάνοιας που άφησε το στίγμα της σε πολλά πεδία της τέχνης και της επιστήμης.

Από τις εκδηλώσεις αυτές δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το μουσείο του Λούβρου το οποίο έχει στην κατοχή του ορισμένους από τους πίνακες του Ντα Βίντσι προεξέχουσας φυσικά της αινιγματικής «Μόνα Λίζα», του πιο αναγνωρίσιμου και ανυπολόγιστης αξίας έργου τέχνης στον κόσμο. Το μουσείο του Λούβρου έχει προγραμματίσει μια ρετροσπεκτίβα με έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου του 2020.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Artdaily στο πλαίσιο της έκθεσης θα υπάρχει ένα πραγματικά μοναδικό πρότζεκτ. Το μουσείο του Λούβρου θα προσφέρει στους επισκέπτες της έκθεσης την δυνατότητα να δουν τη «Μόνα Λίζα» μέσα από μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Το πρότζεκτ έχει την ονομασία «Μόνα Λίζα: Πέρα απ’ τον Καθρέφτη» και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του μουσείου «οι επισκέπτες θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να βυθιστούν στο κόσμο του πιο εμβληματικού έργου ζωγραφικής στον κόσμο, πηγαίνοντας πίσω απ’ τον καθρέφτη για να έρθουν σε πολύ κοντινή επαφή με το πορτρέτο με έναν τελείως καινούργιο τρόπο».

Όσοι επιλέξουν να φορέσουν την κάσκα εικονικής πραγματικότητας θα έρθουν σε επαφή με τις τεχνικές που χρησιμοποίησε ο Ντα Βίντσι για να δημιουργήσει τον πίνακα ενώ θα μάθουν και μια σειρά από ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την μυστηριώδη ταυτότητα της Μόνα Λίζα. Είναι η πρώτη φορά που το Μουσείο του Λούβρου θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας για να παρουσιάσει στο κοινό κάποιο έκθεμα και συνεργάστηκε για αυτό τον σκοπό με την εταιρεία HTC Vive Arts.

Ο εικονικός εαυτός του χρήστη του συστήματος θα έρχεται σε άμεση επαφή με την Μόνα Λίζα

«Με αφορμή την έκθεση του Λεοντάρντο Ντα Βίντσι το Μουσείου του Λούβρου για πρώτη φορά θα προσφέρει μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει μια μοναδική εμπειρία ενός απαράμιλλου έργου τέχνης. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να συναντήσουν την Μόνα Λίζα και να μάθουν πράγματα για αυτή πέρα από τους μύθους και τις διάφορες ιστορίες που την συνοδεύουν περισσότερα από 500 χρόνια» δηλώνει η Ντομινίκ ντε Φοντ Ρεόλξ, διευθύντρια του τμήματος πολιτιστικού προγραμματισμού του μουσείου του Λούβρου.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συνεργαζόμαστε με το μουσείου του Λούβρου στο πρώτο εγχείρημα του στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας. Είναι σημαντικό ότι έχουμε αναπτύξει και μια οικιακή έκδοση του συστήματος και έτσι αν κάποιος χρησιμοποιήσει την κάσκα VΡ της HTC να μπορεί να έχει πρόσβαση στην Μόνα Λίζα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν βρίσκεται» αναφέρει η Βικτόρια Τσανγκ, διευθύντρια της HTC Vive Arts.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...