359
Η γλώσσα του σώματος υποδεικνύει, πολλές φορές, την αλήθεια | The Council of the European Union / SOOC

Ο Ντάισελμπλουμ είχε ζητήσει αποπομπή Βαρουφάκη

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2015, 21:52
Η γλώσσα του σώματος υποδεικνύει, πολλές φορές, την αλήθεια
|The Council of the European Union / SOOC

Ο Ντάισελμπλουμ είχε ζητήσει αποπομπή Βαρουφάκη

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2015, 21:52

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Νieuwsuur, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι σχέσεις του Γιάνη Βαρουφάκη με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών στο Eurogroup ήταν τόσο άσχημες ώστε να μην υπάρχει βάση για συζήτηση. Ετσι, ο κ. Ντάισελμπλουμ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα και τον συμβούλεψε να απομακρύνει τον κ. Βαρουφάκη!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup, ο έλληνας Πρωθυπουργός τού απάντησε ότι «αυτό είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης». Βέβαια, όπως όλοι είδαμε, αλλά και όμως σημειώνει και ο πρόεδρος του Eurogroup, ο ρόλος τού κ. Βαρουφάκη περιορίστηκε έπειτα από αυτό το τηλεφώνημα. Επίσης, έγιναν και αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα.

Από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, δεν έβλεπε τον λόγο να διαπραγματεύεται απευθείας με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας. «Αν ο Βαρουφάκης δεν έχει την εντολή για να διαπραγματευτεί και να κλείσει συμφωνία, τότε θα το κάνω απευθείας με τον Πρωθυπουργό», αναφέρει.

Αυτό κατέληξε, τελικά, σε συναντήσεις, σε δωμάτιο ξενοδοχείου των Βρυξελλών με τον κ. Τσίπρα, όπου οι δυο τους βρήκαν τον τρόπο να επανέλθει η διαπραγμάτευση στη σωστή πορεία. «Αυτός ήταν ένας γενναίος ελιγμός, καθώς κατέληξε με τον κ. Τσίπρα να κάνει δήλωση χωρίς τον κ. Βαρουφάκη», όπως δήλωσε.

Πάντως, αυτό το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Ντάισελμπλουμ στο τηλεοπτικό κανάλι της Ολλανδίας NOS TV, στο τέλος Απριλίου 2015, σε συνέντευξή του, υπό τον τίτλο: «Ο Ντάισελμπλουμ έδιωξε τον Βαρουφάκη». Τότε, τον είχε διαψεύσει η ελληνική κυβέρνηση: «Ο κ. Ντάισελμπλουμ ουδέποτε ανέφερε στον Πρωθυπουργό το παραμικρό σχετικά με τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη. Αυτό προκύπτει και από τη συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση. Αν είχε συμβεί αυτό άλλωστε, ο Πρωθυπουργός θα ήταν υποχρεωμένος να του απαντήσει», είχαν αναφέρει κυβερνητικοί κύκλοι και είχαν προσθέσει: «Ο κ. Βαρουφάκης παραμένει στη θέση του ως υπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης».

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, πάντως, που θα προβληθεί τη Δευτέρα, φιλοξενούνται συνεντεύξεις και του Αλεξάντερ Στουμπ, αλλά και του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος -μιλώντας στην εκπομπή- είπε ότι εξαρχής υπήρχαν «απειλές και εκβιασμοί». Ταυτόχρονα, επιμένει ότι ο κ. Τσίπρας έπρεπε να είχε ακούσει το «Οχι» του δημοψηφίσματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...