299
Χέρι με χέρι έδωσε το προσκλητήριο ο ποδοσφαιριστής στον πρόεδρο | Twitter

Ο Μεσούτ Οζίλ κάλεσε τον Ερντογάν στον γάμο του-και άναψε ξανά φωτιές

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2019, 11:05
Χέρι με χέρι έδωσε το προσκλητήριο ο ποδοσφαιριστής στον πρόεδρο
|Twitter

Ο Μεσούτ Οζίλ κάλεσε τον Ερντογάν στον γάμο του-και άναψε ξανά φωτιές

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2019, 11:05

Την πολιτική του προτίμηση στον Ταγίπ Ερντογάν έδειξε για άλλη μια φορά ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Εθνικής Γερμανίας Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος επιθυμεί την παρουσία του τούρκου προέδρου στον γάμο του.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. Εκεί ο Οζίλ προσκάλεσε τον τούρκο πρόεδρο στον γάμο του με την Αμινέ Γκιουλσέ, ο οποίος θα τελεστεί το καλοκαίρι στην Τουρκία.

Το ΑΚΡ, το κόμμα του Ρετζέπ Ερντογάν, δεν παρέλειψε να αναρτήσει στο Twitter φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο πρόεδρος να συνομιλεί με τον ποδοσφαιριστή και την μνηστή του σε αίθουσα του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Κατά το παρελθόν ο Μεσούτ Οζίλ είχε απασχολήσει την γερμανική κοινή γνώμη, όταν, λίγο πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία, μαζί με τον συμπαίκτη του Ιλκάι Γκιουντογκάν, είχαν συναντήσει τον Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο και είχαν φωτογραφηθεί μαζί του, ενώ του δώριζαν φανέλες των ομάδων τους.

Οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν επικριθεί από τα γερμανικά ΜΜΕ για την συμπεριφορά τους, με τον Γκιουντογκάν να δηλώνει ότι η φωτογραφία δεν αποτελούσε «πολιτική πράξη», αλλά «φιλική χειρονομία».

Από την πλευρά του ο Οζίλ μίλησε πολύ αργότερα και αφού η ομάδα της Γερμανίας είχε αποκλειστεί από το Μουντιάλ και ο ίδιος είχε αποχωρήσει από αυτήν, για να τονίσει ότι σέβεται τον Ταγίπ Ερντογάν ως αρχηγό της χώρας καταγωγής της οικογένειάς του.

Η υπόθεση των δύο τουρκικής καταγωγής ποδοσφαιριστών είχε απασχολήσει για πολύ καιρό την γερμανική κοινή γνώμη, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζεται συχνά από τα γερμανικά ΜΜΕ «αυταρχικός και δικτάτορας» που «δεν σέβεται τις αξίες της Γερμανίας».

Στις αντεγκλήσεις είχε εμπλακεί μάλιστα και πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος είχε αργότερα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους δύο ποδοσφαιριστές.

Ενδεικτικό είναι ότι και κατά την περυσινή επίσκεψή του στο Βερολίνο ο τούρκος πρόεδρος είχε αναφέρει στις επίσημες δηλώσεις του ότι «ο Οζίλ μας έπεσε θύμα ρατσισμού» στην Γερμανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...