452
O Μεντβέντεφ με το τρόπαιο του νικητή, ο Τζόκοβιτς (αριστερά) με αυτό του φιναλίστ | Danielle Parhizkaran/USA TODAY Sports

Ο Μεντβέντεφ στέρησε από τον Τζόκοβιτς τον άθλο του αιώνα – και μετά τον εξύμνησε

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2021, 10:34
O Μεντβέντεφ με το τρόπαιο του νικητή, ο Τζόκοβιτς (αριστερά) με αυτό του φιναλίστ
|Danielle Parhizkaran/USA TODAY Sports

Ο Μεντβέντεφ στέρησε από τον Τζόκοβιτς τον άθλο του αιώνα – και μετά τον εξύμνησε

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2021, 10:34

Ηταν ένας αγώνας που τον περίμενε το παγκόσμιο τένις εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Ο αγώνας που ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα επιχειρούσε να επαναλάβει τον άθλο του θρυλικού Ροντ Λέιβερ ο οποίος το 1969 είχε κατακτήσει και τα τέσσερα τουρνουά Γκραν Σλαμ σε μια ημερολογιακή χρονιά: είχε νικήσει στη Μελβούρνη, στο Ρολάν Γκαρός, στο Γουίμπλεντον και του απέμενε μια νίκη επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ για να κερδίσει και το Αμερικανικό Οπεν.

Στις εξέδρες στο κεντρικό κορτ του Φλάσινγκ Μίντοους στη Νέα Υόρκη είχε μαζευτεί κόσμος και κοσμάκης. Ο Μπραντ Πιτ, ο Μπράντλεϊ Κούπερ, ο Μπεν Στίλερ, ο Ράμι Μάλεκ ήταν μερικοί μόνο από τους διάσημους που πήγαν να δουν τον αγώνα που θα ήταν ιστορικός.

Ο Μπραντ Πιτ χειροκροτεί όρθιος, ο Μπράντλεϊ Κούπερ κοιτάει κάπου αλλού (Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports)
Ο Μπεν Στίλερ με τη σύζυγό του Κριστίν Τέιλορ (στην πρώτη σειρά) και ο Ράμι Μάλεκ με τον Τζόζεφ Ματσέλο, συμπρωταγωνιστές στο «Bohemian Rapsody», πίσω τους, στις εξέδρες του γηπέδου Μπίλι Τζιν Κινγκ στο Φλάσινγκ Μίντοους (Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports)

Ομως ο Μεντβέντεφ δεν τους έκανε τη χάρη. Με μια εμφατική νίκη 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-4), ο σπουδαίος ρώσος τενίστας νίκησε τον μεγάλο Τζόκοβιτς. Και μετά είχε μόνο καλά λόγια να του πει.

«Λυπάμαι για εσάς τους φιλάθλους και για εσένα, Νόβακ, ξέραμε τι μπορούσες να επιτύχεις. Όταν βλέπουμε τι έχεις πετύχει στην καριέρα σου… Μπορώ να το πω τώρα, αλλά για εμένα είσαι ο μεγαλύτερος παίκτης της Ιστορίας», δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ρώσος, ο οποίος με την νίκη του, στέρησε από τον Σέρβο το 21ο Γκραν Σλαμ της καριέρας του, κάτι που θα του επέτρεπε να ξεπεράσει τους άλλους δύο μεγάλους, τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ και τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ.

«Εάν υπάρχει κάποιος που αξίζει να είναι εκεί τώρα, είσαι εσύ Ντανιίλ», επεσήμανε από την πλευρά του ο Τζόκοβιτς.

«Ενας Ντανιίλ που κόβει την ανάσα, σταμάτησες έναν από τους μεγαλύτερους απόψε. Το να κερδίσεις το πρώτο σου Γκραν Σλαμ είναι πάντα ξεχωριστό, το να το κάνεις απέναντι σε έναν πρωταθλητή όπως ο Τζόκοβιτς είναι κάτι άλλο. Κουράγιο Νόβακ, η αναζήτηση συνεχίζεται», ήταν το μήνυμα του 83χρονου πια Λέιβερ στο Twitter.

Για να νικήσει τον αντίπαλό του, ο Μεντβέντεφ ήταν εξαιρετικός, κάνοντας «τον αγώνα της ζωής του» και δείχνοντας ότι πήρε τα μαθήματα των δύο χαμένων τελικών, το 2019 κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ μετά από έναν επικό αγώνα, και εφέτος τον Φεβρουάριο, κόντρα στον Τζόκοβιτς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...