229
Πρόσκληση της εκδήλωσης | ΕΛΙΑΜΕΠ

Ο Λουκάς Τσούκαλης παρουσιάζει το βιβλίο του «Η ενηλικίωση της Ευρώπης»

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2023, 18:16
Πρόσκληση της εκδήλωσης | ΕΛΙΑΜΕΠ

Ο Λουκάς Τσούκαλης παρουσιάζει το βιβλίο του «Η ενηλικίωση της Ευρώπης»

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2023, 18:16

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο, θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του καθηγητή και προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκά Τσούκαλη με τίτλο «Η ενηλικίωση της Ευρώπης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

Στο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε αρχικά στα αγγλικά από τις εκδόσεις Polity, ο κ.Τσούκαλης, ένας από τους καλύτερα ενημερωμένους μελετητές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γράφει, όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο της αγγλικής έκδοσης, «για το πώς η ΕΕ έγινε αυτό που είναι σήμερα και για τις βασικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν τώρα οι Ευρωπαίοι. Οι προκλήσεις αυτές περιλαμβάνουν την αναζήτηση μιας κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, η οποία θα απαιτήσει επίσης μια πιο συμμετρική διατλαντική σχέση, την αναζήτηση της δημοκρατίας πέρα από το εθνικό κράτος, πιο συμπεριληπτικές κοινωνίες, την ανάπτυξη του ευρώ σε ένα πλήρως ανεπτυγμένο νόμισμα, υψηλότερο βαθμό αυτονομίας στην υψηλή τεχνολογία και την οικολογικοποίηση των οικονομιών».

Στην παρουσίαση, εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθηγητής και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, και ο Γιώργος Χουλιαράκης, τ. αναπλ. υπουργός Οικονομικών και σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.


Για την παρακολούθηση της παρουσίασης, απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης στο τηλ. 210 7257.124 και στο [email protected]. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...