183
Ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια των ακροάσεων για την άρση της ασυλίας του | Αris OIkonomou/ SOOC

Ο Λαγός προσπαθεί να μπλοκάρει την έκδοσή του στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 14:11
Ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια των ακροάσεων για την άρση της ασυλίας του
|Αris OIkonomou/ SOOC

Ο Λαγός προσπαθεί να μπλοκάρει την έκδοσή του στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 14:11

Ο Γιάννης Λαγός προσέφυγε κατά του ευρωπαϊκού εντάλματος προσωρινής κράτησής του και εντός 48 ωρών το βελγικό δικαστήριο θα κρίνει ποια θα είναι η τύχη του μέχρι να εκδοθεί στην Ελλάδα, αν δηλαδή θα παραμείνει κρατούμενος ή θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνελήφθη τη Μ. Τρίτη στις Βρυξέλλες, καθώς μόλις είχε αρθεί η ευρωβουλευτική ασυλία του και μέσω της διαδικασίας της «ερυθράς αγγελίας» ενεργοποιήθηκε το ένταλμα σύλληψής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν πέρασε από το τελευταίο διαγνωστικό τεστ για να είναι παρών στην Ευρωβουλή μία ημέρα νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να ταξιδέψει στη Νορβηγία.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, ο Λαγός, από τους παλικαράδες τραμπούκους του Μιχαλολιάκου, είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που έχει προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να ματαιώσει τελικά την έκδοση και κράτησή του στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο Λαγός καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου του 2020 σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών, για την επίθεση σε κοινωνικό χώρο το 2013.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...