350
H δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Οpen, Νίκη Λυμπεράκη, στην εκπομπή «INFO-19» με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια | Youtube

Ο Κικίλιας «έδειξε» 48ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 10:19
H δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Οpen, Νίκη Λυμπεράκη, στην εκπομπή «INFO-19» με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια
|Youtube

Ο Κικίλιας «έδειξε» 48ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 10:19

Ολο και πιθανότερη εμφανίζεται η επιβολή ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας το κρίσιμο διήμερο του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα, προκειμένου να αποτραπεί το επικίνδυνο πισωγύρισμα όσον αφορά τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, στο οποίο άλλωστε αναφέρθηκαν εκτενώς τη Μ. Τετάρτη τόσο ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενδεικτική ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια όταν ρωτήθηκε σχετικά από τη Νίκη Λυμπεράκη κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «INFO-19» της δημοσιογράφου στο Open.

 «Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση έκαναν μία επιλογή: Βρήκαμε κι εμπιστευθήκαμε τους κορυφαίους ειδικούς και επιστήμονες. Τη Μεγάλη Εβδομάδα, το Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα γίνει αυτό που πρέπει για να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους. Σταθμίζεται και αυτό το μέτρο (της ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας για 48 ώρες) αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που κάνει τις ανακοινώσεις για τα μέτρα που παίρνουμε και αυτό πρέπει να το τηρήσω», ανέφερε στην απάντησή του ο υπουργός.

Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια ως προς την εφαρμογή του μέτρου: ολική απαγόρευση κυκλοφορίας για τα ΙΧ, συμπεριλαμβανομένων ταξί και μέσων μαζικής μεταφοράς (αστικά λεωφορεία κ.τ.λ.) ή απαγόρευση μόνο για τα ΙΧ, με τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών να εκτελούνται κανονικά (έστω και λιγότερα πυκνά).

Στη συνέντευξή του ο κ. Κικίλιας εξήρε τις προσπάθειες των πολιτών να τηρήσουν το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι». «Σχημάτισαν», είπε, «μια ανθρώπινη ασπίδα του πιο πολύτιμου αγαθού που είναι η ζωή».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη μέριμνα που θα πρέπει να δείξουν οι υγειονομικές αρχές σχετικά με το εάν και κατά πόσον τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και προστασίας στις ιδιωτικές δομές, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως «ο ΕΟΔΥ έχει συγκεκριμένες οδηγίες και αυτές πρέπει να τηρούνται. Ωστόσο και η Πολιτική Προστασία σπεύδει και κάνει τη δουλειά της και οι έλεγχοι είναι συνεχόμενοι».

«Δεν μπορώ να μην αναφέρω την ατομική ευθύνη του καθενός μας. Όταν προσέχουμε ηλικιωμένους ανθρώπους τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέσα ατομικής προστασίας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε, τέλος, ότι τα νοσοκομεία δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επάρκειας σε υγειονομικό υλικό, με φόντο την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Διαβεβαιώνω ότι τα νοσοκομεία μας έχουν επάρκεια υλικών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...