449
Ο Κέβιν Σπέισι έχει κάτι να μας πει | YouTube

Ο Κέβιν Σπέισι υπερασπίζεται τον εαυτό του με ένα παράδοξο βίντεο

Protagon Team Protagon Team 26 Δεκεμβρίου 2018, 15:09
Ο Κέβιν Σπέισι έχει κάτι να μας πει
|YouTube

Ο Κέβιν Σπέισι υπερασπίζεται τον εαυτό του με ένα παράδοξο βίντεο

Protagon Team Protagon Team 26 Δεκεμβρίου 2018, 15:09

Οι ηθοποιοί υποτίθεται ότι δεν πρέπει να συγχέουν την προσωπική ζωή με τον ρόλο τους, τόσο που, αν το κάνουν, όλοι απορούμε τι σκέφτονται.

Οπως ίσως μπορούμε να απορήσουμε τι σκεφτόταν και ο Κέβιν Σπέισι όταν έδωσε στη δημοσιότητα, την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα βίντεο όπου υπερασπίζεται τον εαυτό του.

Η πτώση του Σπέισι από το βάθρο του αστέρα πρώτης γραμμής είναι από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις του τυφώνα #MeToo, των σεξουαλικών σκανδάλων που σάρωσαν το Χόλιγουντ. Ο βραβευμένος ηθοποιός κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά νεαρών ανδρών, απολύθηκε από τη σειρά «House of Cards» και πλέον ζει στο καλλιτεχνικό περιθώριο.

Το αν μπορεί να βγει από τη δύσκολη θέση όπου βρέθηκε είναι ένα ερώτημα, όπως είναι και το αν μπορεί να το κάνει με αυτό το βίντεο.

Ο τίτλος είναι πάντως ευρηματικός: «Let me be Frank», «Επιτρέψτε μου να είμαι ο Φρανκ» κάνοντας το λογοπαίγνιο με τον Φρανκ Αντεργουντ, τον αδίστακτο πρόεδρο που έπαιζε στο «House of Cards» και τη λέξη «frank» που σημαίνει «ειλικρινής». Αυτό που δεν ήταν σε καμία περίπτωση ο ήρωας του δημοφιλούς σίριαλ.

Στο βίντεο ο Σπέισι φορά ποδιά κουζίνας με Αγιοβασίληδες(!) και μονολογεί προς ένα φανταστικό (και πιθανόν ανύπαρκτο) κοινό. Το Vox σημειώνει ότι στο τρίλεπτο βίντεο ο Σπέισι απλώς μας κλείνει το μάτι ως Αντεργουντ, κυρίως γιατί δεν έχει τα δικαιώματα για τον ρόλο. Μιλάει όμως με την προφορά τον φανταστικού προέδρου και κοιτά κατάματα την κάμερα, όπως έκανε συχνά στη σειρά.

«Ξέρω τι θέλετε, με θέλετε πίσω», λέει και συνεχίζει:

«Φυσικά κάποιοι τα πιστέψατε όλα και απλά περιμένατε με κομμένη την ανάσα να με ακούσετε να ομολογώ τα πάντα. Πεθαίνουν να με βάλουν να ομολογήσω ότι όλα όσα ειπώθηκαν είναι αληθινά και πήρα αυτό που άξιζα.

» Δεν θα ήταν εύκολο αν όλα ήταν τόσο απλά; Μόνο εσείς και εγώ γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν είναι τόσο εύκολο. Ούτε στην πολιτική ούτε στη ζωή. Δεν θα πιστεύατε τα χειρότερα χωρίς ενδείξεις, σωστά; Δεν θα κρίνατε βιαστικά χωρίς στοιχεία, σωστά; Μήπως το κάνατε;», ρωτάει μεταξύ άλλων.

Η απολογία συνεχίζεται με τον Σπέισι να λέει: «σίγουρα δεν θα πληρώσω το τίμημα για πράγματα που δεν έκανα».

Το βίντεο έρχεται σε μια περίεργη συγκυρία, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση από την Boston Globe, τη Δευτέρα, της πληροφορίας ότι ο Σπέισι πρόκειται να διωχθεί ποινικά για σεξουαλική επίθεση εναντίον ενός εφήβου, τον Ιούλιο του 2016. Η αστυνομία του νησιού Ναντάκετ, στη Μασαχουσέτη, ερευνούσε από τον Νοέμβριο του 2017 την επίθεση, αφού η μητέρα του αγοριού κατήγγειλε τον ηθοποιό.

Η κατηγορία θα απαγγελθεί επισήμως στις 7 Ιανουαρίου και αν καταδικαστεί η ποινή μπορεί να φτάσει τα πέντε έτη, ενώ θα περαστεί στο μητρώο των δραστών σεξουαλικών αδικημάτων.

Αυτά που λέει όμως στο βίντεο δύσκολα θα έπειθαν το δικαστήριο αλλά ίσως ούτε και την κοινή γνώμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...