657
Αντετοκούνμπο εναντίον όλων στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» | Facebook/Milwaukee Bucks

Λατρεία και μελομακάρονα για τον Giannis

Sportscaster Sportscaster 26 Δεκεμβρίου 2018, 11:02
Αντετοκούνμπο εναντίον όλων στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν»
|Facebook/Milwaukee Bucks

Λατρεία και μελομακάρονα για τον Giannis

Sportscaster Sportscaster 26 Δεκεμβρίου 2018, 11:02

Οπου κι αν πάει, γνωρίζει την αποθέωση. Αυτή τη φορά -ανήμερα των Χριστουγέννων- δοξάστηκε στη Νέα Υόρκη. Ελληνες ομογενείς τον περίμεναν έξω από το «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν», φωνάζοντας ρυθμικά «M-V-P». Κι όπως πάντα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ντύθηκε πιο γρήγορα από τους συμπαίκτες του, για να βγει από το γήπεδο και να χαιρετίσει τους «φαν» του.

Δεν ήταν μόνον Ελληνες. Αρκετοί από τους αμερικανούς φιλάθλους που είχαν παρακολουθήσει το παιχνίδι των Νιού Γιόρκ Νικς με τους Μπακς, βλέποντας το συγκεντρωμένο πλήθος, δημιούργησαν κι αυτοί μια «ουρά», ακριβώς απέναντι. Μόλις ο Giannis έκανε την εμφάνισή του, με το γνωστό του χαμόγελο, έγινε πανζουρλισμός. Οι Ελληνες του ζητούσαν αυτόγραφα και selfies. Κάποιες γυναίκες του πρόσφεραν χάρτινα κουτιά, κι εκείνος τις κοίταξε με απορία. «Μελομακάρονα», του φώναξε μια από αυτές. Οι απέναντι, οι Αμερικανοί, βιντεοσκοπούσαν το σκηνικό με τα κινητά τους. Κι όταν ο «Greek Freak» γύρισε προς το μέρος τους, για να κατευθυνθεί προς το πούλμαν των Μπακς το οποίο ήταν έτοιμο να αναχωρήσει, τον χειροκρότησαν θερμά.

Το ίδιο είχαν κάνει νωρίτερα, μέσα στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν», όταν ο 24χρονος άσος αποσύρθηκε από το παρκέ, λίγο πριν από το φινάλε του αγώνα. «Ηταν κάτι το φανταστικό. Η Νέα Υόρκη είναι η Μέκκα του μπάσκετ και η ενέργειά τους αυτή ήταν καταπληκτική. Δεν φωνάζουν μόνο για την ομάδα τους, αλλά για το μπάσκετ», σχολίασε.

Τον επευφήμησαν, αν και… τους πίκρανε. Είχε μεγάλα κέφια και οδήγησε την ομάδα του Μιλγουόκι σε μια σπουδαία νίκη (109-95). Ο ίδιος πέτυχε, πάλι, double-double. Σκόραρε 30 πόντους (με 13/21 σουτ και 4/7 βολές), πήρε 14 ριμπάουντ, μοίρασε δυο ασίστ, είχε τρία κλεψίματα και δυο κοψίματα. Ο έλληνας σούπερ-σταρ «ζεστάθηκε» στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, και στο 15′ ήταν, ήδη, διψήφιος. Επειτα από 24 λεπτά παιχνιδιού είχε 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, αν και ο Νόα Βόνλε έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω του. Με ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο (22-36 το επιμέρους σκορ), οι Μπακς έφτασαν σε μια άνετη νίκη, που ανέβασε το ρεκόρ τους στο 23-10 και τους διατήρησε στα πάνω πατώματα της ανατολικής περιφέρειας. Οι Νικς υποχώρησαν στο 9-26.

Ο Αντετοκούνμπο αντιμέτωπος με τον Λανς Τόμας των Νικς. Ηταν ασταμάτητος (Reuters/Andy Marlin-USA TODAY Sports)

Οι Μπακς έπαιξαν ανήμερα των Χριστουγέννων για πρώτη φορά έπειτα από 41 χρόνια. «Τέτοια μέρα αγωνίζονται ξεχωριστές ομάδες και ήταν τιμή μας που εκπροσωπήσαμε την πόλη του Μιλγουόκι. Ολος ο κόσμος παρακολουθεί μπάσκετ αυτή τη μέρα και θέλαμε να δείξουμε τι είναι ικανοί να κάνουν οι Μπακς. Το απολαύσαμε, παίξαμε καλά και κερδίσαμε», τόνισε ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν βελτιώνεται ραγδαίως μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και σε ό,τι αφορά τον επικοινωνιακό ρόλο του ηγέτη των «Ελαφιών».

To οπισθόφυλλο της New York Post την 26η Δεκεμβρίου ήταν… αφιερωμένο στον Αντετοκούνμπο που ταπείνωσε την ομάδα της πόλης: «Είσαι κακός κ. Ελληνα»…
To οπισθόφυλλο της Daily News είναι εξίσου πικρό και κάνει λογοπαίγνιο με το προσωνύμιο του Αντετοκούμπο «Greek Freak» και την ευχή Feliz Navidad

Περίπου δυόμισι μήνες μετά την έναρξη της σεζόν, ο Giannis θεωρείται, πλέον, το φαβορί για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς. Αν και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός γι’ αυτόν τον σημαντικό τίτλο (από τους Καγουάι Λέοναρντ, Στέφεν Κάρι, Ντέιμιαν Λίλαρντ, Νίκολα Γιόκιτς, Τζοέλ Εμπίντ, Αντονι Ντέιβις, κ.ά.), με τα «όργια» που κάνει σχεδόν σε κάθε του ματς, φαίνεται πως όλα θα εξαρτηθούν από εκείνον. Και βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα.

Ασφαλώς, θα είναι παρών και στο επόμενο All Star Game, για το οποίο χθες (25/12) ανακοινώθηκε πως άρχισε η σχετική ψηφοφορία. Ο κόσμος μπορεί να στείλει τον παίκτη της αρεσκείας του στη Σάρλοτ, στις 17 Φεβρουαρίου 2019. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 24 Ιανουαρίου (για τις αρχικές πεντάδες και τους αρχηγούς) και στις 31 του ίδιου μήνα (για τους αναπληρωματικούς). Ο Giannis μπορεί να είναι και αρχηγός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...