390
Ο Κιθ Ρίτσαρντς, πιο ξεκούραστος στα 75 του, τώρα που σταμάτησε τις καταχρήσεις | EPA/HAYOUNG JEON

Ο «καθαρός πια» Κιθ Ρίτσαρντς ξαναπαίρνει την κιθάρα του

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 14:24
Ο Κιθ Ρίτσαρντς, πιο ξεκούραστος στα 75 του, τώρα που σταμάτησε τις καταχρήσεις
| EPA/HAYOUNG JEON

Ο «καθαρός πια» Κιθ Ρίτσαρντς ξαναπαίρνει την κιθάρα του

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 14:24

Ο Κιθ Ρίτσαρντς, ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των θρυλικών Rolling Stones, έγινε πρόσφατα παππούς, στα 75 του, για πέμπτη φορά.

Αδελφικός φίλος του Μικ Τζάγκερ, μοιράζονται εδώ και χρόνια τη σκηνή μέσα από ιστορικές συναυλίες και περιοδείες. Παραδόξως, δεν αισθάνεται καθόλου κουρασμένος σε αυτή τη φάση της ζωής του. Ο λόγος είναι πολύ σημαντικός: κατάφερε να σταματήσει τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, να κόψει και το ποτό, ενώ είναι σε πολύ καλό δρόμο για να κόψει και το κάπνισμα, αν και όπως είχε πει κάποτε σε έναν άλλο θρύλο, τον Λου Ριντ, «πιο εύκολα μπορείς να κόψεις την ηρωίνη, παρά το τσιγάρο».

Σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, μιλά για τους δεσμούς αίματος με τους Rolling Stones, την ανάγκη του πότε πότε να κάνει και δικά του μουσικά πρότζεκτ και για το πώς είναι να ζεις μακριά από καταχρήσεις.

View this post on Instagram

Mick and Keith at their hotel while on tour in the states, November 1964 – photograph by Bob Bonis courtesy of The Lost Rolling Stones photographs #mickandkeef #therollingstones #theglimmertwins @mickjagger @officialkeef

A post shared by The Rolling Stones (@therollingstones) on

Για τη μακροημέρευση των «Rolling Stones»

«Ποτέ δεν ήθελα να διαλυθεί το συγκρότημα και, όπως όλα δείχνουν, μόνο ο θάνατος θα μας χωρίσει. Ακόμη και τραγούδια που έχω συμπεριλάβει σε προσωπικό μου άλμπουμ, αρχικά τα είχα γράψει για το γκρουπ».

Για το πώς έρχεται η έμπνευση

«Ποτέ δεν λέω “τώρα θα κάτσω να γράψω ένα τραγούδι”. Τα τραγούδια έρχονται και με βρίσκουν, απλά και αβίαστα. Κάθομαι στο πιάνο, αρχίζω να αυτοσχεδιάζω σε rhythm’n’blues ρυθμούς και σιγά σιγά αρχίζω να νιώθω τη διαφορά, ότι κάτι αρχίζει να συμβαίνει. Τα χέρια μου αρχίζουν να κινούνται σε μυστήριες κατευθύνσεις και ακούω μία φωνή μέσα στο κεφάλι μου που σχεδόν μου υπαγορεύει συγκεκριμένες νότες, ποτέ δεν ξέρω πώς ακριβώς γίνονται όλα αυτά. Οι δύο βασικές προϋποθέσεις όταν γράφω μουσική είναι να προκύπτουν τραγούδια που θα ταιριάζουν στη φωνή του Μικ και που εμένα με συγκινούν».

View this post on Instagram

#keithism

A post shared by The Rolling Stones (@therollingstones) on

Για τον νέο δίσκο του γκρουπ

«Αυτή την περίοδο δουλεύουμε πάνω στον νέο μας δίσκο, που θα είναι έτοιμος στα τέλη Ιουλίου 2019. Θα ακολουθήσει και κάποια περιοδεία μας. Οσο δεν μας βαριέται ο κόσμος, δεν τον βαριόμαστε ούτε εμείς».

Για το ενδεχόμενο να… βγει στη σύνταξη

«Η μουσική είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Είναι πηγή διαρκούς χαράς, αυτό που δίνει νόημα σε όλα. Δεν είσαι καθόλου καλά; Παίζεις και όλα είναι καλύτερα. Είσαι θυμωμένος; Βαριέσαι; Παίζεις και όλα αλλάζουν. Για εμένα, είναι ακριβώς σαν να αναπνέεις, δεν μπορώ να κάνω χωρίς τη μουσική. Και η ηλικία δεν αποτελεί κανένα πρόβλημα. Ούτως ή άλλως, έχω μάθει και πώς να είμαι καλός παππούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...