227
Aριστερά ο Γουίλ Σμιθ και δεξιά ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς | EPA/CreativeProtagon

Είναι ο Γουίλ Σμιθ αρκετά… μαύρος για να παίξει έναν μαύρο;

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 14:46
Aριστερά ο Γουίλ Σμιθ και δεξιά ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς
|EPA/CreativeProtagon

Είναι ο Γουίλ Σμιθ αρκετά… μαύρος για να παίξει έναν μαύρο;

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 14:46

Μπορεί η ταινία για τη Σερένα και τη Βένους Γουίλιαμς, τις αμερικανίδες πρωταθλήτριες του τένις, να μην έχει αρχίσει ακόμη να γυρίζεται, όμως η επιλογή του ηθοποιού για τον ρόλο του πατέρα έχει προκαλέσει κιόλας αντιδράσεις.

Τον ρόλο του Ρίτσαρντ Γουίλιαμς, που είναι προπονητής των κοριτσιών του, πρόκειται σύμφωνα με δημοσιεύματα να ενσαρκώσει ο σούπερ σταρ του Χόλιγουντ Γουίλ Σμιθ.

Οπως υποστηρίζουν όσοι είναι αντίθετοι με την επιλογή, ο Σμιθ, αν και Αφροαμερικανός, δεν έχει δέρμα τόσο σκούρο όσο έχει ο Γουίλιαμς.

Η διάσημη Σερένα αγκαλιά με τον πατέρα της  (Serena Williams/Facebook)

Εμφανίστηκαν, γράφει το BBC, και  κάποιες εναλλακτικές προτάσεις, όπως ο Ιντρίς Ελμπα ή ο βραβευμένος φέτος με Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου Μαχερσάλα Αλί.

Διότι υπάρχει και αυτή διάκριση (λέγεται «colourism») βάσει του τόνου του δέρματος, καθώς Αφροαμερικανοί με πιο σκούρο δέρμα προτιμώνται λιγότερο από άλλους, επίσης Αφροαμερικανούς.

Ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς, εδώ το 2011, παρακολουθεί την κόρη του Σερένα σε αγώνα στις ΗΠΑ (EPA/JOHN G. MABANGLO)

Θεωρείται ότι πέφτουν θύματα διακρίσεων από τη βιομηχανία του θεάματος, ακόμη και σε ιστότοπους γνωριμιών. Πολλοί φτάνουν στο άλλο άκρο και βάζουν την υγεία τους σε κίνδυνο με κρέμες λεύκανσης του δέρματος.

Το Χόλιγουντ έχει πολλές φορές κατηγορηθεί ότι συστηματικά προτιμά ηθοποιούς με πιο ανοικτό δέρμα ή ακόμη και Δυτικούς για ρόλους Ασιατών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...