333
Ο Γιώργος Βουλγαράκης, ανανεωμένος στα social media, επιστρέφει στη δημόσια σφαίρα. Προστέθηκε ξαφνικά στους διεκδικητές του δήμου Αθηναίων | Facebook

Ο Γιώργος Βουλγαράκης κατεβαίνει για δήμαρχος Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 17:33
Ο Γιώργος Βουλγαράκης, ανανεωμένος στα social media, επιστρέφει στη δημόσια σφαίρα. Προστέθηκε ξαφνικά στους διεκδικητές του δήμου Αθηναίων
|Facebook

Ο Γιώργος Βουλγαράκης κατεβαίνει για δήμαρχος Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 17:33

Μετά τον Γιάννη Τσιρώνη που ήρθε να πλαγιοκοπήσει την -προβληματική δημοσκοπικά- υποψηφιότητα του «εκλεκτού» του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, για τον δήμο της Αθήνας, μία ακόμη υποψηφιότητα φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα, αυτή τη φορά προς την πλευρά των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο λόγος για τον Γιώργο Βουλγαράκη, πρώην υπουργό και επί εικοσαετία βουλευτή Α’ Αθηνών με το κόμμα της ΝΔ, που επιβεβαίωσε την Τρίτη με ανάρτησή του στο Facebook, την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως διεκδικητής του δήμου της πρωτεύουσας.

Αν και ο εκλογικός στόχος της υποψηφιότητάς του παραμένει προς το παρόν ασαφής, είναι προφανές ότι επιδίωξη του πρώην υπουργού είναι να αποτελέσει τον εναλλακτικό πόλο για τους δεξιούς ψηφοφόρους απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, με ματιές και προς πιο δεξιά, προς ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ και άλλα μικρότερα κόμματα της ευρύτερης Δεξιάς.

Στα ατού του, όπως ήταν επόμενο, επισημαίνονται μεταξύ άλλων η εκλογική του επίδοση ως υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών (εκλεγόταν επί συναπτά 20 χρόνια: 1989-2009) και η εμπειρία του ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, αλλά και ως κάτοικος της περιοχής ανάμεσα στο Κολωνάκι και στα Εξάρχεια, στο σπίτι της οικογένειάς του στην οδό Δοξαπατρή, στον Λυκαβηττό.

Η υποψηφιότητα Βουλγαράκη ερμηνεύεται τέλος και ως δυναμικό come back στην ενεργό πολιτική δράση, μετά τις δικαστικές περιπέτειες που είχε με την υπόθεση Βατοπεδίου και την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2007 (σ.σ. με τη γνωστή ρήση του «Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»). Η υπόθεση, για την οποία αθωώθηκε (όπως και η σύζυγός του Αικατερίνη Πελέκη) τον Μάιο του 2015,  αφορούσε τη μη δήλωση τραπεζικού λογαριασμού στη Γενεύη ύψους 117.000 ευρώ ο οποίος περιλαμβανόταν στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Ενδεικτική άλλωστε ήταν και η δήλωσή του μετά την αθωωτική απόφαση και για το Βατοπέδι: «Δεν υπήρξε ποτέ, κανένα σκάνδαλο. Ηταν όλα εξ αρχής κατασκευασμένα (…) από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν υπήρξε κανένας άλλος πολιτικός που να κατηγορήθηκε τόσο χυδαία και τόσο άδικα, όσο εγώ», είχε πει τον Μάρτιο του 2017, αφήνοντας αιχμές ότι κάποιοι στη ΝΔ τον άφησαν να θυσιαστεί πολιτικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...