284
Ιατρικό προσωπικό και ασθενής σε νοσοκομείο στο Παρίσι | REUTERS/Benoit Tessier

Εφιάλτης στη Γαλλία: ανακοίνωσε άλλους 1.427 νεκρούς από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 21:32
Ιατρικό προσωπικό και ασθενής σε νοσοκομείο στο Παρίσι
|REUTERS/Benoit Tessier

Εφιάλτης στη Γαλλία: ανακοίνωσε άλλους 1.427 νεκρούς από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 21:32

Το φράγμα των 10.000 θανάτων ξεπέρασε την Τρίτη και η Γαλλία, η οποία ανακοίνωσε περισσότερους από 600 νεκρούς και εκατοντάδες άλλους σε γηροκομεία, που είναι εκτός του συστήματος υγείας.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 607 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την COVID-19  σε νοσοκομεία. Αλλοι 820 θάνατοι καταγράφηκαν τη Δευτέρα από άλλες πηγές, χωρίς να είναι σαφές αν είναι θάνατοι σε μία ημέρα ή περιλαμβάνεται και το Σαββατοκύριακο.

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει ανακοινωθεί στον κόσμο σε μία ημέρα.

Σχετικά με τα γηροκομεία, η μεγάλη αύξηση του αριθμού των θανάτων συνδέεται με την «καθυστέρηση στην καταγραφή και το γεγονός ότι προερχόμαστε από Σαββατοκύριακο», σύμφωνα με τον Σαλμόν.

Συνολικά 10.328 άνθρωποι έχουν πεθάνει, φέρνοντας τη Γαλλία στην άτυπη, μακάβρια ομάδα των χωρών με πενταψήφιο αριθμό θυμάτων, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ.

Από αυτούς πάνω από 3.200 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην κατοικία τους ή σε γηροκομεία, τα οποία έχουν πληγεί πολύ σκληρά, περίπου όπως συνέβη και πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες κατά το φονικό κύμα καύσωνα.

Ο αριθμός όσων νοσηλεύονται φτάνει τους 30.000, από τους οποίους πάνω από 7.000 είναι όσοι έχουν ανάγκη αυξημένης φροντίδας.

Μοναδικό σχετικά θετικό στοιχείο: η αύξηση του αριθμού των ασθενών σε μηχανική υποστήριξη συνεχίζει να επιβραδύνεται, με +59 (έναντι +94 τη Δευτέρα και +140 την Κυριακή). Τον δείκτη αυτό, που μετράει τις εισαγωγές και τα εξιτήρια από τις ΜΕΘ, τον παρακολουθούν με προσοχή οι επαγγελματίες υγείας, καθώς καταγράφει την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας.

Όμως, «δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση, καθώς κάθε βράδυ υπάρχουν λίγοι περισσότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία, λίγοι περισσότεροι ασθενείς σε μηχανική υποστήριξη, έχουμε φθάσει σε ένα επίπεδο στο οποίο δεν είχαμε φθάσει ποτέ στη Γαλλία, διανύουμε την φάση ανόδου, ακόμα κι αν καταγράφεται κάποια επιβράδυνση» προειδοποίησαν οι Αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...