262
Γιάννης Μπουτάρης και Αλέξης Τσίπρας. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διέψευσε ότι δέχτηκε πρόταση από τον Πρωθυπουργό για τις ευρωεκλογές | SOOC

Ο Μπουτάρης διέψευσε τα περί ευρωβουλής με τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2019, 11:00
Γιάννης Μπουτάρης και Αλέξης Τσίπρας. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διέψευσε ότι δέχτηκε πρόταση από τον Πρωθυπουργό για τις ευρωεκλογές
|SOOC

Ο Μπουτάρης διέψευσε τα περί ευρωβουλής με τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2019, 11:00

Είναι τέτοια η προσωπική ακτινοβολία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη που κανείς δεν πιστεύει ότι θα αποχωρήσει έτσι από την πολιτική, με τη λήξη της θητείας του. Αλλοι λοιπόν λένε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης του έχει προτείνει να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού, εφόσον βέβαια το κόμμα κατεβεί στις εθνικές εκλογές. Και άλλοι ότι ο κ. Μπουτάρης δεχόταν πιέσεις από τον Αλέξη Τσίπρα –με τον οποίο παρεμπιπτόντως έχουν εξαιρετική σχέση– ώστε να ηγηθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο.

Η «Μακεδονία» ανέφερε μάλιστα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί διακαώς το “ναι” του Μπουτάρη στην πιεστική πρόταση που του έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, για να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου του». Το γεγονός ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν μεταξύ των προσωπικοτήτων της Κεντροαριστεράς που υπέγραψαν για τη «Γέφυρα» (εδώ), έδωσε τροφή για τα σχετικά σενάρια.

Ωστόσο με μια λιτή πλην κατηγορηματική ανακοίνωση ο κ. Μπουτάρης διέψευσε τα πάντα:

«Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ουδέποτε δέχτηκα πρόταση, ούτε από τον Πρωθυπουργό ούτε από κάποιον άλλον να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν έχω καμία πολιτική φιλοδοξία, ούτε ενδιαφέρθηκα ποτέ να μεταπηδήσω στην κεντρική πολιτική σκηνή. Επειδή, όμως, ορισμένοι επιμένουν να διαδίδουν παντελώς ανυπόστατες φήμες, επαναλαμβάνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η πολιτική μου καριέρα άρχισε και θα τελειώσει στην τοπική αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ακόμα και έτσι πάντως, αυτό που καταφέρνει ο κ. Τσίπρας είναι να περνάει προς τα έξω το «μήνυμα» περί συγκρότησης προοδευτικού πόλου, ασχέτως αν κανείς ή ελάχιστοι τον πιστεύουν και είναι πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...