410
Ο Γουίλσον Τζέρμαν με τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα στο ασανσέρ του Λευκού Οίκου | Twitter

Ο μπάτλερ του Λευκού Οίκου, που υπηρέτησε 11 προέδρους, πέθανε από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 11:54
Ο Γουίλσον Τζέρμαν με τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα στο ασανσέρ του Λευκού Οίκου
|Twitter

Ο μπάτλερ του Λευκού Οίκου, που υπηρέτησε 11 προέδρους, πέθανε από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 11:54

Ο μπάτλερ που υπηρέτησε 11 αμερικανούς προέδρους κατά τη διάρκεια της θητείας τους στον Λευκό Οίκο, πέθανε από κορονοϊό.

Ο Γουίλσον Τζέρμαν ήταν 91 ετών.

Οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, που βρίσκονται εν ζωή, και οι σύζυγοί τους, εξήραν το ήθος, την ευγένειά του και τον επαγγελματισμό του με δηλώσεις τους και αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια. Τα ζεστά τους λόγια δείχνουν ότι ο Τζέρμαν ήταν μία σημαντική φιγούρα στη ζωή τους μέσα στον μικρόκοσμο της προεδρικής κατοικίας.

Ο Γουίλσον Τζέρμαν στον Λευκό Οίκο – Tina Hager/George W. Bush Presidential Library and Museum

Ο Γουίλσον Τζέρμαν έπιασε δουλειά στον Λευκό Οίκο ως προσωπικό καθαριότητας επί προεδρίας Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, τη δεκαετία του ’50. Πέρασε από διάφορες θέσεις, έγινε μπάτλερ επί Τζον Κένεντι και πήρε σύνταξη ως χειριστής ανελκυστήρα επί Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με την εγγονή του Τζέρμαν, η Τζάκι Κένεντι ήταν αυτή που του έδωσε τη θέση του μπάτλερ.

«Με την ευγένειά του και τη φροντίδα του, ο Γουίλσον Τζέρμαν βοήθησε για δεκαετίες να γίνει ο Λευκός Οίκος σπίτι των πρώτων οικογενειών, ανάμεσά τους και της δικής μας», είπε η Μισέλ Ομπάμα. «Οι υπηρεσίες του στους άλλους και η προθυμία του να ξεπεράσει τον εαυτό του για τη χώρα που αγαπούσε και για όλους εκείνους τις ζωές των οποίων άγγιξε, είναι αντάξια του γενναιόδωρου πνεύματός του».

«Ο Τζέρμαν ήταν στον Λευκό Οίκο στη διάρκεια της θητείας 11 προέδρων και έκανε γενιές πρώτων οικογενειών να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, ανάμεσά τους και τη δική μας. Τα θερμά μας συλληπητήρια στους αγαπημένους του», έγραψε η Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τζορτζ Μπους και η Λόρα Μπους είπαν ότι ο Τζέρμαν ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. «Ηταν ο πρώτος άνθρωπος που βλέπαμε το πρωί όταν φεύγαμε από την κατοικία και ο τελευταίος που βλέπαμε κάθε βράδυ όταν επιστρέφαμε», έγραψε το ζεύγος Μπους σε δήλωσή του στο NBC.

Η Ντεζιρέ Μπαρνς, που εργάστηκε στον Λευκό Οίκο επί Ομπάμα, είπε πως ο Τζέρμαν ήταν πολύ ευγενικός με το υπόλοιπο προσωπικό. Οταν ήταν εκπαιδευόμενη, την ρωτούσε πάντα αν είχε φάει και της έφερνε φαγητό και την είχε πάρει τηλέφωνο στη διάρκεια μίας ισχυρής χιονόπτωσης για να δει αν ήταν καλά.

«Δεν τον ενδιέφερε σε ποιο κόμμα ανήκε ο πρόεδρος. Ηταν εκεί να τον υπηρετήσει. Ηταν εκεί στις δυσκολότερες ημέρες τους, ήταν εκεί όταν δολοφόνησαν τον Κένεντι και ήταν αυτός που έπρεπε να υποδεχθεί την Πρώτη Κυρία όταν έφτασε στον Λευκό Οίκο, μετά το κακό. Είχε τρομερή ενσυναίσθηση και ήταν πολύ καλός ακροατής», είπε η Μπαρνς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...