683
Ο 35χρονος κατέγραφε σε βίντεο τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας και τον «ανέβαζε» ζωντανά στα social media (στη φωτογραφία στιγμιότυπο από το βίντεο όπως το μετέδωσε η ΕΡΤ) | ΥouTube/ΕΡΤ

Νομικά κενά και εξοργιστική αναλγησία πίσω από την επανάληψη της φρίκης στον Αγιο Παντελεήμονα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2023, 10:25
Ο 35χρονος κατέγραφε σε βίντεο τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας και τον «ανέβαζε» ζωντανά στα social media (στη φωτογραφία στιγμιότυπο από το βίντεο όπως το μετέδωσε η ΕΡΤ)
|ΥouTube/ΕΡΤ

Νομικά κενά και εξοργιστική αναλγησία πίσω από την επανάληψη της φρίκης στον Αγιο Παντελεήμονα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2023, 10:25

Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών για την άγρια κακοποίηση της συντρόφου του, αφέθηκε όμως ελεύθερος, καθώς του χορηγήθηκε αναστολή στην έφεση, και έναν χρόνο μετά το επανέλαβε, κρατώντας φυλακισμένη και βιάζοντας επί τρεις ημέρες την 32χρονη γυναίκα στον Αγιο Παντελεήμονα.

Ο λόγος για έναν 35χρονο Αιγύπτιο που συνελήφθη για αρπαγή και βιασμό. Πριν από έναν χρόνο είχε και πάλι ξυλοκοπήσει άγρια τη γυναίκα και μάλιστα βιντεοσκοπούσε και ανέβαζε ζωντανά στα social media τον ξυλοδαρμό της.

Στο βίντεο ο 35χρονος αρπάζει από τα μαλλιά την 32χρονη και τη χτυπάει ασταμάτητα.

«Με χτύπησε και μετά ήρθε στο μυαλό του να μου πάρει και το κινητό μου για να ανοίξει live στο Facebook να δουν όλοι πόσο με χτυπάει. Πήρε και το παιδί μου, είναι 7 χρόνων, αγόρι, και μένει στη Βουλγαρία με την οικογένεια, να δείξει τι έχει γίνει με τη μάνα του», περιέγραψε στην ΕΡΤ η 32χρονη.

Την περασμένη Παρασκευή, όταν ξεκίνησε το νέο της μαρτύριο, της έλεγε ότι όσο καιρό ήταν στη φυλακή, ήξερε όλες τις κινήσεις της:

«Μου έλεγε εσύ θα είσαι δική μου, εγώ έχω ορκιστεί ότι εσύ θα είσαι γυναίκα μου ή αλλιώς θα σε σκοτώσω και θα σε στείλω πακέτο στη Βουλγαρία ή θα γίνεις γυναίκα μου κανονικά και θα είσαι μαζί μου ή αλλιώς θα σκοτώσω και εσένα και εμένα για να μη σε έχει κανένας άλλος», αποκάλυψε.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά του 2022 ο Αιγύπτιος είχε αρπάξει την 32χρονη από το σπίτι όπου εργάζεται ως οικιακή βοηθός στο Γαλάτσι. Για τη σύλληψη του δράστη είχε χρειαστεί πέρυσι η παρέμβαση πάνοπλων αντρών της ΕΚΑΜ και διαπραγματευτή της Αστυνομίας.

«Μόλις είδε ότι η αστυνομία ήταν μπροστά στην πόρτα πήγε και έκοψε το λάστιχο από το γκάζι. Ηταν 30 κιλά γκάζι και πήρε αναπτήρα μαζί του, να είναι έτοιμος να το ανάψει και να πεθάνει όλος ο κόσμος στην πολυκατοικία», δήλωσε στην ΕΡΤ το θύμα.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Αιγύπτιος οδήγησε την 32χρονη στο ίδιο σπίτι-κολαστήριο στον Αγιο Παντελεήμονα, όπου για τρεις ημέρες τη βίαζε. Η γυναίκα κατάφερε να δραπετεύσει και να τον καταγγείλει στην Αστυνομία.

Ο συνήγορος της 32χρονης, Κωνσταντίνος Γώγος, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για τα νομικά κενά που οδήγησαν στην επανάληψη της φρίκης στον Αγιο Παντελεήμονα.

«Δώσαμε αγώνα δρόμου τότε, όλη την περίοδο της ανάκρισης, προκειμένου να μπορέσουμε να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Οι εικόνες που είχαμε δει τότε ήταν δραματικές. Το ευχάριστο, αν θέλετε, της υπόθεσης και η τύχη στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι υπάρχει το βίντεο. Σε πολλά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Η συγκεκριμένη ήταν μια ακραία περίπτωση, στην οποία υπήρχε βίντεο. Δυστυχώς, όταν έφτασε η ώρα του δικαστηρίου, και αυτό είναι ένα ζήτημα για το οποίο η Πολιτεία πρέπει να λάβει μέριμνα, το θύμα δεν είχε τη δυνατότητα να έχει συνήγορο υπεράσπισης στο ακροατήριο. Εγώ λοιπόν δεν παραστάθηκα στο δικαστήριο, καθώς δεν μπορούσε να καλύψει τα απαραίτητα έξοδα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι στο δικαστήριο έμεινε ανυπεράσπιστη, πήγε μόνη της», περιέγραψε ο συνήγορος, για να προσθέσει για την εξοργιστικά απάνθρωπη αντιμετώπιση ενός ακόμη θύματος ακραίας ενδοοικογενειακής βίας:

«Το δικαστήριο κατέληξε σε μια ποινή με αναστολή στην έφεση, με αποτέλεσμα ο δράστης να αφεθεί ελεύθερος. Καλώς κακώς, αυτό είναι κάτι το οποίο θα κρίνουν τα δικαστήρια. Το ζήτημα είναι όμως ότι ενάμιση μήνα μετά το δικαστήριο, ο συγκεκριμένος δράστης, κατά πάσα πιθανότητα και σύμφωνα με τα λεγόμενα του θύματος, έχει επαναλάβει τις πράξεις του, δεσμεύοντάς την, βάζοντάς τη μέσα στο σπίτι και σύμφωνα με την καταγγελία της, έχει προβεί σε βιασμό σε αυτήν και αρπαγή μέσα σε τρεις μέρες μέσα στο σπίτι. Οταν κατάφερε να αφεθεί ελεύθερη, πήγε κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό».

«Το κρίσιμο κατά τη δική μου νομική άποψη είναι ότι η ποινή, με βάση και το αποδεικτικό υλικό, το οποίο όλοι έχουμε δει, σίγουρα κατ’ εμέ είναι ιδιαιτέρως μικρή. Αυτή –τόνισε ο κ. Γώγος– είναι και η μόνιμη ανησυχία των ανθρώπων οι οποίοι πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής οποιαδήποτε μορφής επίθεσης. Αυτό είναι το θέμα, να υπάρχει ένα νομικό σύστημα το οποίο να προστατεύει αυτόν ο οποίος έχει πέσει θύμα. Αν είναι να καταθέσω μια καταγγελία και την επόμενη μέρα έχω τα ίδια αποτελέσματα, τότε τι νόημα έχει να προσφύγω στα δικαστήρια;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...