328
O ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης παρουσίασης | REUTERS/ Amir Cohen

Νετανιάχου: Το Ιράν εφαρμόζει -κρυφά- πυρηνικό πρόγραμμα

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2018, 21:25
O ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης παρουσίασης
|REUTERS/ Amir Cohen

Νετανιάχου: Το Ιράν εφαρμόζει -κρυφά- πυρηνικό πρόγραμμα

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2018, 21:25

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ιράν, το οποίο χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τον κόσμο», εξαπέλυσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια εκτενούς παρουσίασης από αίθουσα του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, «αποδεικτικών στοιχείων» για το πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικών όπλων που «εξακολουθεί να εφαρμόζει» η Τεχεράνη.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας στα Αγγλικά, έδειξε εικόνες από πυρηνικούς αντιδραστήρες και σιλό και συνεντεύξεις από επιτελείς του Ιράν. Δήλωσε ότι «το Ιράν είπε ψέματα σε όλον τον κόσμο ότι δεν είχε ποτέ πυρηνικά όπλα» και τόνισε ότι έχει στη διάθεσή του 55.000 αρχεία, τα οποία αποδεικνύουν την επικίνδυνη δράση της Τεχεράνης.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, με φόντο μία γιγαντοοθόνη που έγραφε «το Ιράν ψεύδεται», τόνισε ότι τη Τεχεράνη ουδέποτε διέκοψε το πρόγραμμά της, παρ’ ότι οι διεθνείς δυνάμεις υπέγραψαν τη συμφωνία για την άρση του εμπάργκο και του πολυετούς αποκλεισμού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισραηλινή ηγεσία έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ενισχύοντας τη φρουρά στα σύνορα με τη Συρία και το Λίβανο, καθώς δεν αποκλείεται στρατιωτικό χτύπημα από κλιμάκια του ιρανικού στρατού που έχουν μεταφερθεί στα εδάφη των δύο χωρών.

Πηγές από το Ιράν θεωρούν υπεύθυνους τους Ισραηλινούς για τις νέες επιθέσεις σε βάσεις ιρανικών δυνάμεων στη Συρία,  κατά τη διάρκεια των οποίων τουλάχιστον 26 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι οι κατηγορίες του Νετανιάχου για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι μια προπαγάνδα.

«Οι δηλώσεις του δεν ήταν καινούργιες… γεμάτες αβάσιμες κατηγορίες… και προπαγάνδα ενάντια στις πυρηνικές εργασίες του Ιράν», ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν είχε ο Ντόναλντ Τραμπ με θέμα τη Συρία και το Ιράν.

Οπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν λίγο αργότερα από την τηλεοπτική παρέμβαση του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξη Tύπου ότι θα αποφασίσει στις 12 Μαΐου ή νωρίτερα αναφορικά για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...