279
|

Νεκρός από τον κορονοϊό 35χρονος άνδρας στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 09:54

Νεκρός από τον κορονοϊό 35χρονος άνδρας στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 09:54

Η περίπτωση ενός 35χρονου άνδρα, που όπως μεταδόθηκε από το Mega το πρωί της Τρίτης του Πάσχα, υπέκυψε προσβεβλημένος από τον κορονοϊό, προβληματίζει τους ειδικούς και υπενθυμίζει ότι η Covid-19 δεν κάνει διακρίσεις.

Καθώς ο αριθμός των θυμάτων από την επιδημία στη χώρα μας ανήλθε σε 119 –τα ξημερώματα κατέληξαν δύο ασθενείς– ο θάνατος του 35χρονου που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος», στη Θεσσαλονίκη, προκαλεί ανησυχία, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας δεν είχε υποκείμενο νόσημα.

Ο 35χρονος, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι το νεότερο θύμα της Covid-19 στην Ελλάδα.

Εκτός από τον νεαρό άνδρα, τα ξημερώματα τη ζωή του έχασε και ένας 75χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του και είχε υποκείμενο νόσημα.

O συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κοροναϊό είναι 119.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα κατέληξε ένας ακόμη ασθενής στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν 86χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, και αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Νωρίτερα, ακόμη τρία άτομα, που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για έναν 66χρονο από τις Σέρρες, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος», έναν 74χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, καθώς και μια γυναίκα περίπου 68 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ανακοινώθηκαν 10 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 2.245, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.

Ακόμα, 61 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 14 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. Το 84% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα 44 ασθενείς έχουν βγει εκτός ΜΕΘ.

Παράλληλα έχουν ελεγχθεί 54.344 δείγματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...